Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πως η Μέρκελ κατέκτησε την Ευρώπη



Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας θα πραγματοποιήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» την Τετάρτη 21/5/2014 στις 8 μμ στην αίθουσα Πολιτισμού της Βέτλανς. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση.  
Περίληψη του ντοκιμαντέρ
Την βλέπουμε να ομολογεί ότι τις ώρες που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου πήγε για σάουνα. Όμως μερικά χρόνια μετά, η άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Ο δάσκαλος της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η “Μερκιαβέλι” ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που την γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους της Μαφίας.
Το 2008 η Γερμανίδα καγκελάριος καλείται να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Οι γερμανικές τράπεζες είναι σοβαρά εκτεθειμένες, αλλά υπάρχει και ένας Έλληνας, από μηχανής θεός. «Αν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Νάομι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πως η ‘Ανγκελα Μέρκελ κατάφερε να κυριαρχήσει στην Γερμανία και να επιβάλλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου