Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κώστας Καλαϊτζίδης από το κατάμεστο ΣΤΑΡ της Βέροιας: Η Ημαθία δεν ήταν ποτέ κομπάρσος της Ιστορίας. Είμαστε και θα μείνουμε πρωταγωνιστές


 
Στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο ΣΤΑΡ της Βέροιας,παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καραπαναγιωτίδη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, του πρώην βουλευτή κ. Χαλκίδη, του προέδρου του ΙΣΗ κ. Ισαακίδη, προέδρων συλλόγων και φορέων, έγινε το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαΐου η κεντρική ομιλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη: Ανθρώπινη Μακεδονία κ.Απόστολου Τζιτζικώστα και του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού.


Ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ημαθία είναι στην καρδιά της χώρας έχοντας σημαντικά πλεονεκτήματα για να ξεπεράσει την ανεργία, όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, καθώς και οι καινοτόμες προτάσεις στον σχεδιασμό στρατηγικής δημιουργίας από πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, επιστημόνων. Για τον κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι συγκρούστηκε, απαιτώντας τα δίκαια της Κεντρικής Μακεδονίας με το κράτος των Αθηνών χαρακτηρίζοντας τον ως ενωτικό και αποφασισμένο, ηγετικό και οραματιστή, νέο και ήδη δραστήρια έμπειρο.
\"Την 26η Μαΐου εμείς, μαζί σας, θα οδηγήσουμε ξανά τον Βεροιώτη, τον Ημαθιώτη, τον Μακεδόνα, στην Αξιοπρέπεια της ζωής του. Είμαστε ένα επιτελείο εθελοντών καρδιάς. Είμαστε μια ομάδα που δεν κοιτά προσωπικό συμφέρον. Η Ημαθία δεν ήταν ποτέ κομπάρσος της Ιστορίας. Είμαστε και θα μείνουμε πρωταγωνιστές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαϊτζίδης στην ομιλία του.

Η ομιλία του Κώστα Καλαϊτζίδη
Βρισκόμαστε δυο στροφές πριν το τέλος ενός ακόμη υπέροχου μαραθώνιου της Δημοκρατίας. Πρωταγωνιστούμε σε έναν αγώνα προσφοράς για τους συμπολίτες μας και νιώθουμε τα βλέμματά τους καρφωμένα επάνω μας από την αγωνία και την ελπίδα για την ανάγκη που έχει ο τόπος να βρεθούν οι φωτεινοί ηγέτες να διοικήσουν τον τόπο. Να θυσιαστούν για τον τόπο.
Στις περιφερειακές εκλογές η Ημαθία έχει μπροστά της μια πολύ συγκεκριμένη πρόκληση και μια αποκλειστική λύση. Είμαστε στην καρδιά της χώρας, είμαστε η καρδιά της Ελλάδας. Μπορούμε από τον ευλογημένο κάμπο μας να ξεπεράσουμε τη στέρφα ανεργία. Με την αρχαιολογική κληρονομιά μας να χαράξουμε ξανά τον τουριστικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας. Με το θρησκευτικό μας πόλο να μαγνητίσουμε την οικουμενική Ορθοδοξία. Μέσα από καινοτόμες προτάσεις, σχεδιασμό στρατηγικής δημιουργίας, πρωτοβουλίες νέων επιστημόνων, των παιδιών μας, στα οποία οφείλουμε τις ευκαιρίες που τους ανήκουν.
Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ποιος αποδεδειγμένα χάραξε και υλοποίησε μέχρι σήμερα έργα; Ποιός συγκρούστηκε, απαιτώντας τα δίκαια από το κράτος των Αθηνών; Ποιός γνωρίζει τη μέθοδο και πιστεύει στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία της ολοκλήρωσης σχεδίων από τα Ταμεία Στήριξης;  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενωτικός και αποφασισμένος, ηγετικός και οραματιστής, νέος και ήδη δραστήρια έμπειρος, στη θητεία του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έδειξε στην πράξη πως  η τόλμη στην κρίση είναι οδός της νίκης
Κύριε Περιφερειάρχα,
στο κάλεσμά σας στεκόμαστε συμμαχητές. Δοκιμαστήκατε, γνωρίζετε, εμπνεύσατε, υλοποιήσατε. Ασυμβίβαστος παραδειγματίσατε, με σοβαρότητα και πίστη στον σκοπό για μία σύγχρονη Μακεδονία, δείξατε και πείσατε. Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματούν. Είναι μπροστά μας.
Την 26η Μαΐου εμείς, μαζί σας, θα οδηγήσουμε ξανά τον Βεροιώτη, τον Ημαθιώτη, τον Μακεδόνα, στην Αξιοπρέπεια της ζωής του. Είναι εργάτης, είναι υπάλληλος, είναι αγρότης, είναι έμπορος, είναι πατέρας, και πάνω απ´ όλα είναι άνθρωπος. Δικαιούται το φως, όχι τον κάτω κόσμο της πτώχευσης, του ανήκει ο κόσμος όλος.
Είμαστε ένα επιτελείο εθελοντών καρδιάς. Είμαστε μια ομάδα που δεν κοιτά προσωπικό συμφέρον. Στρατιώτες αποζητά ο συμπολίτης όχι κομματικούς στρατηγούς. Συμπαράσταση προσφέρουμε, είμαστε εραστές της αξιοκρατίας, δίνουμε το χέρι σε όσους κινδυνεύουν από τα τραπεζικά θηρία, προσπαθούμε για τους πληγωμένους. Εμείς γινόμαστε ασπίδα και φρουροί του συνανθρώπου μας που πάσχει, που πλήττεται, που βλέπει τα κατασχετήρια, που τα λουκέτα τον κλείδωσαν μόνο. Εμείς δεν κρυβόμαστε στα γραφεία, δεν σιωπούμε στην αδικία, δεν αδιαφορούμε για κανέναν.
Έχω την τιμή, τη χαρά και την ευθύνη να παρουσιάσω στους ψηφοφόρους συντοπίτες μας αυτήν την υπέροχη ομάδα φίλων που θέτουν στην εκλογική κρίση τη μία και μοναδική τους ευγενική φιλοδοξία: Να εργαστούν με συνέπεια υπέρ των πολλών
Ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, επιχειρηματίας με ανοικτούς ορίζοντες και πείρα ουσίας από τις θητείες του στο Επιμελητήριο Ημαθίας.
Ο Χάρης Καγκελίδης, επιφανής για τη μαχητικότητά του δικηγόρος της Βέροιας, ένας επιστήμων γνώστης των προβλημάτων των απλών ανθρώπων.
Η Νίκη Καρατζιούλα, φυσικοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο Βεροίας, μια αγωνίστρια των Ιδεών, μια γνήσια προκομμένη μέλισσα της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Ο Παναγιώτης Μεσσαλάς, δημοτικός υπάλληλος, αντιδήμαρχος Αλεξανδρείας, ένας πατέρας για την οικόγενειά του και τους συμπολίτες μας στο Ρουμλούκι.
Ο Γιάννης Μουταφίδης, παιδαγωγός, το μεταπτυχιακό του στο Σχεδιασμό εκπαιδευτικών μονάδων επικυρώνει την αγάπη του στον πρώτο μας πυλώνα ανάπτυξης, την Παιδεία.
Ο Σίμος Πουλασουχίδης, φιλόλογος, νέος επιστήμων με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση, υπηρετεί την αξία να πάρουν οι νεότεροι τη δάδα αναδημιουργίας της χώρας.
Ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο ορισμός της έννοιας του Μόχθου, της συνέπειας, έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, κυρίως όμως είναι το παράδειγμα ειλικρίνειας στη δημόσια ζωή.
Ο Χρήστος Τσιούντας, συνταξιούχος τραπεζικός, το οικονομικό μυαλό της παράταξης που απέδειξε την αρετή του ήθους τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος Δοβρά.
Όπως βλέπετε είμαστε μια ψυχωμένη γροθιά, έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα καλύτερα. Όχι για τον εαυτό μας, όχι για δόξες, αλλά για όλους αυτούς του πολίτες που αγνά συσπειρώθηκαν γύρω μας. Από εσάς αναμένουμε το καινούργιο, το ίσο, το δίκαιο. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα αξιώσουμε κι από εσάς ακόμη, δυναμικά και περήφανα, τα έργα της προκοπής για το νομό μας. Η Ημαθία δεν ήταν ποτέ κομπάρσος της Ιστορίας. Είμαστε και θα μείνουμε πρωταγωνιστές.
Η Βεργίνα δεν είναι τόπος, είναι θησαυρός. Την αναδεικνύουμε παγκοσμίως.
Η Νάουσα δεν θα συνεχίσει ως θρήνος ανεργίας. Προγραμματίζουμε το αύριο της.
Η Αλεξάνδρεια αποκτά κομβικό ρόλο στη μεταφορά των νωπών προϊόντων μας.
Η Κουλούρα αποκτά το τελωνείο και το φάρο της εκεί που σήμερα ζει η εγκατάλειψη.
Η Βέροια είναι πολιτισμός, είναι φωτεινό κέντρο αλληλεγγύης με δομές εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Από το Άλσος του Αλιάκμονα μέχρι το Σέλι, από το Διοικητήριο μέχρι το δάσος της Φυτειάς, από το υγιές Νοσοκομείο μέχρι τους πλημμυροπαθείς του κάμπου, από την αναγέννηση του αθλητισμού στην πόλη με το Φίλιππο, την ρυθμική γυμναστική, το ποδόσφαιρο μέχρι την ανάδειξη της Παλαιάς Μητρόπολης και της Μπαρμπούτας, ζητάμε και κερδίζουμε το μέλλον μας.

Αυτοί είμαστε. Σοβαροί. Ενθουσιώδεις. Ανατρεπτικοί.
Ακλόνητοι σε όσα μας ένωσαν χάριν της Ημαθίας.
Με την αυτοπεποίθηση που μοιραζόμαστε για την προστασία των οικογενειών μας. Σταθερά. Αλληλέγγυα διώχνουμε το φόβο.
Για την ανάκαμψη της Ημαθίας με γοργούς ρυθμούς.
Για το πλεόνασμα θάρρους και αισιοδοξίας που μας πρέπει.
Για την επιτάχυνση στην ίδρυση μιας άλλης πατρίδας.
Δημιουργούμε ευκαιρίες. Χωρίς να διχάζουμε. Ανοίγουμε δρόμους γεφυρώνοντας τις γενιές.
Καλούμε του Ημαθιώτες, τους Βεροιώτες, σας καλούμε όλους, στα φτερά της \"Αλληλεγγύης\", στην Αλήθεια της προσπάθειας για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου