Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Λέξεις και χρώματα μικρών παιδιών» στη Νάουσα


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στις 8:00μμ, η προγραμματισμένη εκδήλωση «Λέξεις και χρώματα μικρών παιδιών», που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για το Παιδί, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον διακεκριμένο ποιητή, συγγραφέα, ζωγράφο και Performer κύριο Δημοσθένη Δαββέτα.
Η εκδήλωση έγινε στον νέο χώρο «ΕΡΙΑ» του συγκροτήματος του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας και άνοιξε με χαιρετισμό της αρμόδιας Αντιδημάρχου κυρίας Καρυδά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠγτΠ αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος για τα παιδιά και στην ανάγκη της γνωριμίας της περιοχής με το έργο του Συλλόγου.
Ο κ. Δαββέτας εξήγησε το ιστορικό γέννησης της ιδέας της εκδήλωσης και προσέφερε στο κοινό βιωματικά ψήγματα αποθησαυρισμένης σοφίας.
Ο ποιητής κ. Δημήτρης Καπετανάκης βοήθησε το κοινό στην πρόσληψη της ποιητικής υπόστασης που διακρίνει την οντότητας και τον ψυχισμού των παιδιών, εισάγοντάς το στα επόμενα της εκδήλωσης.
Η κυρία Ναυσικά Στάθη και ο κύριος Στέφανος Πίττας, ερμήνευσαν χορευτικά ένα απόσπασμα από ένα ολοκληρωμένο έργο βασισμένο στην ποιητική συλλογή του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα».

Η κυρίως εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων του κ. Δαββέτα από τον ίδιο και των παιδιών της Πρωτοβουλίας από τον Ναουσαίο ηθοποιό κ. Δημήτρη Πάζο, ενώ ενδιάμεσα παρεμβλήθηκαν τραγούδια ερμηνευμένα από τη Σχολική Χορωδία Βεροίας, υπό την μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αναγνώστου.
Η βραδιά έκλεισε με την κοινωνική λειτουργό της ΠγτΠ κυρία Δώρα Νιώπα, που διηγήθηκε ένα αλληγορικό ινδιάνικο παραμύθι, με το οποίο διαπαιδαγωγούνται και εμψυχώνονται τα παιδιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο κ. Στάθης Σαρηγιαννίδης και η κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, η κυρία Έφη Γώτη, σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών Ημαθίας, ο κύριος Ευθυμιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων γονέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Αρβανίτης, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων πρωτ. εκπ/σης  Βεροίας, φίλοι , μέλη ,στελέχη  και παιδιά της ΠγτΠ και κοινό από τη  Νάουσα και τη Βέροια.
 Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Νάουσας, την Αντιδημαρχία     Πολιτισμού και προσωπικά την Αντιδήμαρχο κυρία Καρυδά, καθώς το προσωπικό του Δήμου, για τα ευγενικά και φιλόξενα αισθήματά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημοσθένη Δαββέτα για την ιδέα συνεργασίας, την αμεσότητα της ανταπόκρισης, τη φιλία και τη σοφία που μας χάρισε.
Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Αναγνώστου, που πάντα ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις μας και τα παιδιά της καταπληκτικής Σχολικής Χορωδίας Βέροιας.
Ευχαριστούμε την κυρία Ναυσικά Στάθη και την ομάδα της.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον ποιητή Δημήτρη Καπετανάκη για την ουσιώδη παρέμβασή του και στον εξαίρετο  ηθοποιό Δημήτρη Πάζο, που θυσίασε προσωπικό χρόνο και δέχθηκε να μπει με τη διαδικασία του επείγοντος στο κλίμα της εκδήλωσης.
 
Ευχαριστούμε ακόμη το Πρακτορείο Τουρισμού «Τσέας Travel» για τη διάθεση του λεωφορείου και τους εθελοντές που βοήθησαν σε όλους τους τομείς.
          Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στις κοπέλες  της Πρωτοβουλίας, την κοινωνική λειτουργό μας Δώρα Νιώπα, την ψυχολόγο μας Μαρία Σκουρού και την παιδαγωγό μας Ολυμπία Πητσιάβα,  που εργάστηκαν επίμονα , άοκνα  και παθιασμένα για να υλοποιήσουν την ιδέα και να επιδοκιμάσουν έτσι μαζί με το κοινό την προσπάθεια των παιδιών να εκφραστούν και να ξεφύγουν.
          Τέλος ευχαριστούμε το κοινό, τόσο από τη  Νάουσα, όσο και από τη Βέροια που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου