Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σήμερα στις 6.30 στην Εγνατία στην Εγνατία TV τα αποτελέσματα των εκλογών της Ημαθίας


Τρεις δημοσιογράφοι από την Ημαθία σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Εγνατία TV... 
Στην εκπομπή "Αντιπαραθέσεις" της "Εγνατία Τηλεόραση", με παρουσιαστές τους Νικολέτα Φλιάταρη και Χάρη Καφτεράνη, φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (27/5) τρεις δημοσιογράφοι από την Ημαθία, ο Νίκος Βουδούρης (InVeria.gr), ο Γρηγόρης Κυριακίδης (εφημ. Παρατηρητής) και ο Στέλιος Κουρνιάκος (ράδιο AVENA - πρ. Ρ. Αλεξάνδρεια), οι οποίοι σχολίασαν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών - Δημοτικών Εκλογών για τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας αντίστοιχα.

Στην εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας συμμετέχει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης



Στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους βρίσκεται από χθες (29 Μαίου) ο Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ οι οποίες θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου.
Ο κ. Τσαβδαρίδης ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην εν λόγω Συνέλευση, ιδιαίτερα κομβικής σε επίπεδο διεθνούς κοινοβουλευτικής διπλωματίας, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνεργαστεί με μία σειρά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αναλυθούν και να επικαιροποιηθούν οι γεωστρατηγικές προοπτικές και προτεραιότητες του ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτά τα πλαίσια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών



 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τα μέλη και τους  φίλους του, ιδιαίτερα όμως τον Ημαθιώτικο  λαό που με την ψήφο του στις ευρωεκλογές έδωσε τη πρωτιά στο κόμμα μας.
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία σε πρώτη πολιτική δύναμη είναι πολιτικό γεγονός ιδιαίτερης  σημασίας, διότι συμβαίνει για πρώτη φορά στη πολιτική  ιστορία της  Ημαθίας και της Ελλάδας γενικότερα.
Με 23% ΚΑΙ 19.631 ψήφους έναντι της  Ν.Δ. με 20,3% και 17.378 ψήφους.
Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ότι εκτός του μεγαλύτερου ποσοστού στα αστικά κέντρα του νομού, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα που είναι πρώτο κόμμα, για πρώτη φορά εδραιώνεται και στον αγροτικό πληθυσμό με πρωτιά σε  33 χωριά. 
Η σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012 είναι απόλυτη  και το ερώτημα αμείλικτο.
Είναι νόμιμη η σημερινή κυβέρνηση (κοινοβουλευτική πλειοψηφία) και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές πόσο  αντιπροσωπεύουν το λαό της Ημαθίας;
Κατά την κοινή λογική και τους σκληρούς αριθμούς  όχι, δεν εκπροσωπούν το νομό, διότι το 2012 η Ν.Δ είχε 32,53% και σήμερα έχει 20,3%, έχοντας  χάσει πάνω από το 30% των ψηφοφόρων της.
Το δε ΠΑΣΟΚ είχε 12,86 και σήμερα έχει με ΕΛΙΑ 8,58 επίσης έχει χάσει το 30%των ψηφοφόρων του.
Συνολικά το κυβερνητικό σχήμα στο νομό από 45,39%  πήγε στο 28,88% και δεν νομιμοποιείται  πλέον  να μιλά στη βουλή στο όνομα της Ημαθίας.
Στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια  και δημοκρατική συνταγματική λύση είναι ο σεβασμός της θέλησης του λαού, η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή σε εκλογές.

Camp Ποδοσφαίρου 14 - 21 Ιουνίου στο κεντρικό γήπεδο Νάουσας


Ετοιμάζεται "βομβα" στα διοικητικά του ΦΑΣ Νάουσα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζεται "βόμβα" στα διοικητικά του ΦΑΣ Νάουσα.
Περισσότερα στο επόμενο φύλλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ημαθίας στην Εγνατία TV


Τρεις δημοσιογράφοι από την Ημαθία σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Εγνατία TV... 
Στην εκπομπή "Αντιπαραθέσεις" της "Εγνατία Τηλεόραση", με παρουσιαστές τους Νικολέτα Φλιάταρη και Χάρη Καφτεράνη, φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (27/5) τρεις δημοσιογράφοι από την Ημαθία, ο Νίκος Βουδούρης (InVeria.gr), ο Γρηγόρης Κυριακίδης (εφημ. Παρατηρητής) και ο Στέλιος Κουρνιάκος (ράδιο AVENA - πρ. Ρ. Αλεξάνδρεια), οι οποίοι σχολίασαν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών - Δημοτικών Εκλογών για τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας αντίστοιχα.
Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, στις 6.30 το απόγευμα, μέσα από τη συχνότητα της "Εγνατία Τηλεόραση".

Μια θέση υπεύθυνου αποθήκης στην εταιρεία Alexander στην Βέροια



Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης, η εταιρία Alexander επιθυμεί την περαιτέρω στελέχωση του τμήματος Αποθήκης – Διακίνησης
Ανακοινώνει το άνοιγμα 1- θέσης εργασίας.
Περιγραφή εργασίας/Καθήκοντα:
• Έκδοση παραστατικών
• Φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση των ειδών που διακινούνται προς πελάτες
• Ασφαλή φόρτωση και εκφόρτωση των προϊόντων καθώς και την αποθήκευσή τους
• Την προετοιμασία των παραγγελιών αγοράς και την αντίστοιχη παραλαβή των ειδών
• Την επιμέλεια και ασφάλεια των χώρων της αποθήκης
Απαραίτητα Προσόντα
• Απόφοιτος AEI- ΤΕΙ - ΙΕΚ
• Πολύ καλή γνώση εφαρμογών MS-Office (κυρίως Excel)
• Ευελιξία Ωραρίου
• Κάτοχος άδειας οδήγησης αυτοκινήτου
• Ηλικία, από 25 μέχρι και 40 ετών
• Τυπικότητα, Ομαδικό πνεύμα ,υπευθυνότητα, αυτονομία, εργατικότητα
• Για του άντρες υποψηφίους εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις
Επιθυμητά Προσόντα Υποψηφίου
• Προϋπηρεσία σε logistics επιθυμητή
• Γνώσεις τιμολόγησης και έκδοσης παραστατικών (Διακίνησης /παραλαβών)
• Γνώση ERP συστήματος
• Γνώση ξένης γλώσσας
Παρέχονται
• Μισθός και ασφάλιση
• Μόνιμη Απασχόληση
• Προοπτικές εξέλιξης σε ένα δυναμικό περιβάλλον εργασίας
• Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραδώσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου βιογραφικό Μετά τη συλλογή και αξιολόγηση των βιογραφικών σημειωμάτων θα επικοινωνήσουμε με τους υποψηφίους που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης προς στελέχωση για να οριστεί συνάντηση για συνέντευξη και να γίνει άμεσα η πρόσληψή τους.
Κατάθεση βιογραφικών αυστηρά 10.00 πμ-13.00 μ.μ στην έδρα της εταιρίας, είτε σε ηλεκτρονική μορφή στο email hr@aqf.gr, και στις 2 περιπτώσεις επιβάλλεται φωτογραφία υποψηφίου. Στο βιογραφικό να αναγράφεται ο Κωδικός της αγγελίας ΥΠ1.
Πληροφορίες: Κα Βίκη 23310-22774

Εκλογές στον ΠΑΣ Λευκαδίων



kalaitzidis rali
Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκαδίων καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Λευκαδίων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.
2.Εκλογή Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 8 Ιουνίου στις 21.00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Λευκαδίων.

Απαγορεύονται οι φωτιές στην ύπαιθρο



fotia pirosvestiki
Κατή τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και σύμφωνα με τις πυροσβεστικές διατάξεις 4/2012 και 9/2000 όπως τροποποιήθηκε με την 9Α/2005, απαγορεύεται να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο (δασικές, χορτολιβαδικές, αγροτικές εκτάσεις) και σε οικοπεδικούς χώρους που βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής ή σε απόσταση εκατό (100) μέτρων από αυτή.
Η καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους και μετά από άδεια που εκδίδεται από την κατά τόπους Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Τα αεροπλάνα πρέπει να πετάξουν τώρα


Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ροδάκινα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται υπό την απειλή της καταστροφής από τις συνηθισμένες αυτή την περίοδο χαλαζοπτώσεις.
Ένα μήνα μετά την καρπόδεση των φρούτων, η αντιχαλαζική προστασία είναι όνειρο θερινής νύχτας για τους παραγωγούς μας, αφού ο ΕΛΓΑ δεν έχει αναθέσει ακόμα το έργο και τα αεροπλάνα ακόμα περιμένουν εντολές….
Ήδη επλήγησαν κάποιες περιοχές…
Η περσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ η αποζημίωση που κλήθηκε να πληρώσει ο ΕΛΓΑ…. Όμως, πέρα από αυτό, χιλιάδες τόνοι δεν έγιναν κομπόστες, χάθηκαν μεροκάματα, μειώθηκαν οι εξαγωγές, λιγόστεψε το συνάλλαγμα.
Η εξωστρέφεια των προϊόντων μας υποσκάπτεται. Θα έρθουν επιτέλους οι υπεύθυνοι στο ύψος των περιστάσεων;
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας πρέπει να πετάξουν ΤΩΡΑ.

Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο Κώστας Καλαϊτζίδης


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Μαΐου, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, λαμβάνοντας την ευχή του για το δύσκολο φορτίο που θα ξεκινήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφερειακή μας Ενότητα, από την 1η Σεπτεμβρίου.
 Ο κ. Καλαϊτζίδης διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα σταθούν στο πλευρό της  Ιεράς μας Μητρόπολης και των Ιερών Μονών της περιοχής μας, επιβοηθώντας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, κάθε δράση που θα προταθεί. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αγαστής συνεργασίας της ΠΚΜ και της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, θα υπάρξουν, με την ανάληψη των καθηκόντων εκ μέρους του κ. Καλαϊτζίδη, συσκέψεις των στελεχών της Π.Ε Ημαθίας και της Μητρόπολης. Ο  Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμονας ευχήθηκε στο νέο αντιπεριφερειάρχη καλή επιτυχία στο  έργο που θα αναλάβει.
 

Δήλωση Δώρας Μπαλτατζίδου για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών


Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι στήριξαν την ″ελπίδα″ του νέου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την πολιτική εμπειρία και σύνεση. Θέλω να συγχαρώ τον νέο Δήμαρχο Νάουσας κ. Κουτσογιάννη για την εκλογή του.
 Εύχομαι η θητεία του να αποδειχθεί επωφελής για τον τόπο μας και δεσμεύομαι πως από την θέση της δημοτικής συμβούλου θα σταθώ δίπλα σε κάθε απόφαση που θα αφορά το καλό του τόπου μας όπως πιστεύω θα κάνουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου η θητεία του να αποδειχθεί επωφελής για τον Δήμο και όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή τους. Τα όσα κτίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια από την Δημοτική Αρχή του Τάσου Καραμπατζού, δεν θα πρέπει να αφεθούν να καταρρεύσουν, αλλά αντίθετα θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου το έργο της να ολοκληρωθεί για να επανέλθει η αισιοδοξία και η ανάπτυξη στον τόπο μας.
            Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όσες και όσους εμπιστεύτηκαν τόσο την παράταξη της ″Δημοτικής Ανανέωσης″, όσο και εμένα προσωπικά τιμώντας με, με την ψήφο τους. Η Νάουσα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν, είναι και θα είναι η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Για αυτήν την πόλη, γι αυτόν τον Δήμο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες του και να αναδείξουμε τις αρετές και δυνατότητες του.
 
Με εκτίμηση και σεβασμό
προς τους δημότες του Δ. Νάουσας
Δώρα Μπαλτατζίδου
Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας.

Συνάντηση του Κώστα Καλαϊτζίδη με τον Κώστα Βοργιαζίδη και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Γκυρίνη


Στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» υποδέχθηκε τον νέο δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.
Οι δυο τους, πέραν των ευχών για καλή θητεία, αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για την επικείμενη συνεργασία τους, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, από την έναρξη της θητείας τους στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, από την 1η Σεπτεμβρίου. Με τον κ. Καλαϊτζίδη επικοινώνησε τηλεφωνικά επίσης  και ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης. Ο κ. Καλαϊτζίδης τον διαβεβαίωσε ότι η καλή συνεργασία της ΠΚΜ με τον δήμο Αλεξάνδρειας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί  με την ανάληψη των καθηκόντων του.
 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δήλωση Δώρας Μπαλτατζίδου για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών


Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι στήριξαν την ″ελπίδα″ του νέου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την πολιτική εμπειρία και σύνεση. Θέλω να συγχαρώ τον νέο Δήμαρχο Νάουσας κ. Κουτσογιάννη για την εκλογή του.
 Εύχομαι η θητεία του να αποδειχθεί επωφελής για τον τόπο μας και δεσμεύομαι πως από την θέση της δημοτικής συμβούλου θα σταθώ δίπλα σε κάθε απόφαση που θα αφορά το καλό του τόπου μας όπως πιστεύω θα κάνουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου η θητεία του να αποδειχθεί επωφελής για τον Δήμο και όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή τους. Τα όσα κτίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια από την Δημοτική Αρχή του Τάσου Καραμπατζού, δεν θα πρέπει να αφεθούν να καταρρεύσουν, αλλά αντίθετα θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου το έργο της να ολοκληρωθεί για να επανέλθει η αισιοδοξία και η ανάπτυξη στον τόπο μας.
            Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όσες και όσους εμπιστεύτηκαν τόσο την παράταξη της ″Δημοτικής Ανανέωσης″, όσο και εμένα προσωπικά τιμώντας με, με την ψήφο τους. Η Νάουσα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν, είναι και θα είναι η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Για αυτήν την πόλη, γι αυτόν τον Δήμο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες του και να αναδείξουμε τις αρετές και δυνατότητες του.
 
Με εκτίμηση και σεβασμό
προς τους δημότες του Δ. Νάουσας
Δώρα Μπαλτατζίδου
Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας.

Η γερμανική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Η συντακτική ομάδα της γερμανικής εφημερίδας Ruck Zuck που εκδίδεται από το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας, επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο «Βέτλανς».
 Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος, Τρύφων Θωμαή, ξεναγήθηκαν  από την βιβλιοθηκονόμο Αναστασία Κωνσταντίνου-Παλαιά, η οποία τους μίλησε για την ιστορία του κτηρίου και τα στάδια ανακατασκευής του. Τα παιδιά περιηγήθηκαν  στο χώρο της βιβλιοθήκης και συνέταξαν άρθρα για την 4η έκδοση της εφημερίδας.

Καλή εμφάνιση της Γυμναστικής Ένωσης Νάουσας στα «ΣΠΑΝΙΔΕΙΑ 2014»


Την Παρασκευή  23/5 έγιναν στη Θεσσαλονίκη αγώνες ρίψεων΄΄ΣΠΑΝΙΔΕΙΑ 2014΄΄ στη μνήμη του Κ. Σπανίδη. Ο Κ. Σπανίδης ήταν παλιός πρωταθλητής της δισκοβολίας και μετέπειτα  ομοσπονδιακός προπονητής της Τασούλας Κελεσίδου Ολυμπιονίκη  της δισκοβολίας και πολλών άλλων πρωταθλητών.
 Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα . Οι 6 αθλητές –τριες της Γ.Ε. Νάουσας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και  κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις. 
ΣΦΑΙΡΑ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Καϊσίδου Σ. 2η (13.29)  -  Πλιάτσικα Π. 7η (11.40)  - Τζαλίλη Μ. 8η (11.18)
 ΔΙΣΚΟΣ-ΠΚΑ΄
Καϊσίδου Σ. 1η (38.43)  -  Δραγουμάνου Β. 4η (34.37) - Τζαλίλη Μ. 6η (32.02) -  Πλιάτσικα Π. 12η (25.70)
ΣΦΑΙΡΑ -ΠΑΙΔΩΝ
Καζεπίδης Κ.  7ος (13.12) – Τούφας Κ. 9ος (11.56)

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κώστας Καλαϊτζίδης: Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε στον λαό της Ημαθίας


Δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής 25 Μαΐου, μετά το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία,  ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από τους οκτώ υποψήφιους του συνδυασμού της Αλληλεγγύης στην Περιφερειακή μ ας Ενότητα.
«Ο κόσμος έδωσε την εντολή στο νέο αυτό παιδί και καλό τιμονιέρη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, όπως και την ομάδα μου για τον καλό αγώνα. Όλα όσα υποσχεθήκαμε στον λαό της Ημαθίας θα τα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μαζί, και θα φέρουμε σε πέρας το έργο που χρειάζεται η Ημαθία. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους δεν μας επέλεξαν. Η πόρτα της περιφερειακής ενότητας θα είναι ανοικτή για όλους. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε με όλους. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.
 

Στάθης Σαρηγιαννίδης: Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν


Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς προς όλους αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού μας για την εντιμότητα και την ακεραιότητα που επέδειξαν.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές του γραφείου μας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα,  καθώς και ένα ευχαριστώ στους εκπροσώπους του Τύπου για την προεκλογική συνεργασία και την ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμα. Αγωνιστήκαμε με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το εκλογικό σώμα και την εκλογική διαδικασία. Οι πολίτες της Περιφέρειας αποφάσισαν και σεβόμαστε την απόφαση αυτή. Κοινός μας στόχος η ανάπτυξη και η πρόοδος της ΠΚΜ και της Ημαθίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κώστα Καλαϊτζίδη και στους συμβούλους του στα νέα τους καθήκοντα, για μια Περιφέρεια και μια Ημαθία  πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και στη μείωση της ανεργίας.     
 
Με τιμή
Σαρηγιαννίδης Στάθης

Μήνυμα Κώστα Γιοβανόπουλου προς νέους άρχοντες της Ημαθίας: Γρηγορείτε!

 
Δήμαρχε Αλεξανδρείας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, από σήμερα υπολόγιζέ με ως απλό παθιασμένο στρατιώτη του ρουμλουκιού της ευθύνης σε ό,τι χρειαστείς. Σε συγχαίρω εγκάρδια για την εκλογή, δεν έχεις στιγμή για χάσιμο.

Δήμαρχε Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη, εσύ και το επιτελείο σου αναλαμβάνετε αποστολή μεγίστη, οι ηρωικοί συμπολίτες μας αγωνιούν για τη νέα τροχιά ζωής. Νυχθημερόν μαζί σας κι εγώ σε κοινό τόπο προσφοράς, εύγε για τη νίκη.
Δήμαρχε Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη στις σκληρές εποχές του Μνημονίου η πρωτεύουσα του νομού μας περνά υπό την ηγεσία σου. Δείξε τόλμη, σπείρε ιδέες, να τρέξουμε όλοι και πρώτος εγώ που απόψε σου σφίγγω το χέρι, να καρπίσει η γη μας Φως.
Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, στην ανηφόρα της ανάπτυξης, η χθεσινή επιτυχία της ομάδας σου, για την οποία σας αξίζει έπαινος υψηλός, γρήγορα θα μείνει ανάμνηση. Έχουμε προκλήσεις να νικήσουμε, συγκρούσεις και θυσίες να υποστούμε, η Ημαθία προσδοκά. Στέκω ακοίμητος βοηθός σας.

Κώστας Γ. Γιοβανόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας

Κραυγή Πομάκου από τη Θράκη - Ακούει κανείς;


07.05.2014 | 00:01
Image

Για όσους θεωρούν ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ένα “συμπαγές τουρκικό πράγμα” δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση απ΄ αυτή ενός Πομάκου. Λέγεται Ιρφάν Μεχμέτ Αλή και είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ας διαβάσουν τη δήλωσή του. Ίσως να καταλάβουν κάποια πράγματα:

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Δήλωση Καραπαναγιωτίδη για τις εκλογές


Οι πολίτες του δήμου μας αποφάσισαν και η επιλογή τους είναι σεβαστή.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Βοργιαζίδη στα νέα του καθήκοντα.
Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν τη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»  και μας τίμησαν με τη ψήφο τους.
Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας.
Κώστας Καραπαναγιωτίδης

Νίκος Κουτσογιάννης: Ο Δήμος Νάουσας αλλάζει σελίδα


Ο Κοινός Τόπος ως δημοτική αρχή θα γίνει η εγγύηση αυτής της αλλαγής.
Από εδώ και στο εξής ο τόπος μας βγαίνει στον κόσμο, θα προβάλλει τα προϊόντα του, τα ταλέντα των ανθρώπων του και τον δυναμισμό του. Θα το πετύχουμε με συναίνεση, δημοκρατική διοίκηση ανοιχτή στον έλεγχο και στον διάλογο, αξιοκρατία και συμμετοχή όλων των δημοτών με τις ιδέες και την εργατικότητά τους.
Η νίκη του Κοινού Τόπου είναι νίκη όλου του Δήμου. Είναι νίκη της αισιοδοξίας, της προσφοράς και της επιθυμίας για το καινούργιο. Θα τη θυμόμαστε όλοι ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν άξιοι άνθρωποι στρώνονται να τον πετύχουν! Τώρα έχουμε μπροστά μας το μέλλον του κοινού μας τόπου, του Δήμου της Νάουσας -θα εργαστούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και με τις δυνάμεις πια όλων των συνδημοτών μας. Και θα πετύχουμε!

Νίκος Κουτσογιάννης,
Eπικεφαλής του συνδυασμού Κοινός Τόπος και εκλεγμένος Δήμαρχος Δήμου Νάουσας.

Ο Νίκος Κουτσογιάννης νέος Δήμαρχος Νάουσας

  Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών (33 από 70)


dimarheio naousas
Οι κάλπες έκλεισαν. Η τελική μάχη για τον δήμο Νάουσας ολοκληρώθηκε. Ας δούμε μαζί ποια είναι τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής:
 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (33 από 70)
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν. - ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ & ΔΡΑΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑ 61,40%
ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ Α. - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ  38,60%

Καλαϊτζίδης: "Με ενότητα για την Ημαθία"



Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Λευκάδια της Νάουσας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής 25 Μαΐου,  ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Αλληλεγγύης» κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος περιόδευσε επίσης σε εκλογικά τμήματα της  Ημαθίας.
« Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, το  μόνο προσκλητήριο που μπορώ να απευθύνω είναι οι πολίτες της Περιφερειακής μας Ενότητας να προσέλθουν στις κάλπες. Όλοι μαζί με ενότητα για την Ημαθία από την επομένη των εκλογών, με σκληρή δουλειά να πάμε μπροστά την περιοχή μας και την Κεντρική Μακεδονία» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καλαϊτζίδης.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΕΛΓΑ: Μέχρι 30 Ιουνίου 2014 παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 (20/5/2014 15:35)


Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες για δύο επιπλέον μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2014 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως έχει ήδη γράψει ήδη ο Αγροτύπος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 30 Απριλίου 2014.
Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2014 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2013 θα πρέπει εντός της παραπάνω προθεσμίας να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2013 διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.
Επισημαίνεται επίσης ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2013 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2013 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

ΟΓΑ: Επαναφέρεται η σύνταξη για τους ανασφάλιστους υπερηλίκους


ΟΓΑ: Επαναφέρεται η σύνταξη για τους ανασφάλιστους υπερηλίκουςΤην επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες από την 1 Ιουνίου, ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφώντας Βεργίνης.

Όπως είπε, η απόφαση αφορά 23.000 υπερήλικες.

Αγώνες κολύμβησης για παιδιά στη Νάουσα



kolimpi naoΟι κολυμβητικοί αγώνες με την επωνυμία "ΝΑΟΥΣΑ 2014" θα γίνουν στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας, το Σάββατο 31 Μαΐου, για δεύτερη χρονιά και ελπίζουμε να έχουν συνέχεια. Πρόκειται για αγώνες που αφορούν σε παιδιά 9-10-11-12 ετών σε ομάδες της δύναμης της ΠΕΚΚΔΜ (Περιφεριακή Επιτροπή Κεντρικής ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας).


Κώστας Καλαϊτζίδης από τη Νάουσα: Την Κυριακή όλοι ενωμένοι δουλεύουμε σκληρά για την Ημαθία μας

 
kalaitzidis naousa agora
Επίσκεψη στη Νάουσα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 23 Μαΐου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους.

Ημαθιώτης διαιτητής σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στην Τσεχία


Το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην πόλη Bučovice της Τσεχίας το Bučovice Blind Footbal Cup 2014. Πρόκειται για το remake του άκρως επιτυχημένου από οργανωτικής πλευράς Bučovice Blind Footbal Cup 2013, που διεξήχθη την ίδια περίοδο πέρυσι στις ίδιες εγκαταστάσεις.
Στο φετινό τουρνουά θα πάρουν μέρος 8 ομάδες από 6 χώρες, ανάμεσα τους και η επί σειρά ετών Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο 5Χ5 Τυφλών ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών "Πυρσός" Θεσσαλονίκης.
Τους αγώνες του Τουρνουά ορίστηκαν να διευθύνουν Διεθνείς Διαιτητές Futsal της IBSA, ανάμεσα τους και ο Έλληνας Διαιτητής Ποδοσφαίρου και Διεθνής Διαιτητής IBSA Futsal Αλέξανδρος Καραϊωσήφ από την Βέροια

Η ομιλία του Τάσου Καραμπατζού σε video naousanews.gr


Παρακολουθείστε σε video αποσπάσματα της ομιλίας του Τάσου Καραμπατζού   στην κεντρική συγκέντρωση της "Δημοτικής Ανανέωσης" στην πλατεία Αγίοιυ Μηνά.

Η ομιλία του Νίκου Κουτσογιάννη σε video naousanews.gr.



 Παρακολουθείστε  σε video αποσπασματα της ομιλίας του Νίκου Κουτσογιάννη στην κεντρική ομιλία του "Κοινού Τόπου" στην πλατεία Καρατάσου

Τάσος Καραμπατζός: «Η Νάουσα δεν πειραματίζεται, ψηφίζει εμπειρία, γνώση, σταθερότητα»



Συμπολίτισσες και συμπολίτες, φίλες και φίλοι.  Σήμερα δώσατε το μήνυμα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! Δημοκράτες της Νάουσας, απόψε, από εδώ στέλνουμε σε όλο το Δήμο μας το ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Νίκος Κουτσογιάννης: «Ζούμε ξανά»




«Aκριβώς μια βδομάδα πριν, εδώ σ’ αυτήν την πλατεία, μπροστά σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση σαν τη σημερινή, σας είχα πει ότι έρχεται η ώρα του Κοινού Τόπου!

Νίκος Κουτσογιάννης: Από καρδιάς




Δυόμιση μήνες πριν, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω το Δήμο Νάουσας. Ως νέος άνθρωπος με όραμα και διάθεση προσφοράς για τον τόπο μου- που υπεραγαπώ- θεώρησα πως ήταν καθήκον μου να αγωνιστώ για να δώσω ξανά προοπτική στους ανθρώπους του Δήμου μας, στους συνομηλίκους μου, στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά που βρέθηκαν στη δύνη του κυκλώνα της κρίσης χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη.

Γιάννης Γιαννούλης: «Σταθήκαμε όρθιοι απέναντι σε μια περίεργη συμμαχία»



Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες θα ήθελα κατ’ αρχήν εκ μέρους όλων των συνυποψηφίων να σας ευχαριστήσω ολόψυχα  για την στήριξη σας στη Δημοτική Ανανέωση.
Χάρη σε σας μπορέσαμε να αντισταθούμε  και να ανατρέψουμε τα σχέδια των αντιπάλων μας.
Την Κυριακή φάνηκε ότι απέναντι μας είχαμε όχι μόνο την επίσημη ΝΔ (αν και έγινε προσπάθεια κυριολεκτικά στο παρά πέντε να μας πείσουν για το αντίθετο) αλλά όλο τον μηχανισμό της συγκυβέρνησης.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Μέσα στις γιορτές του χρόνου χορεύουμε και τραγουδάμε» από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας


 
Το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μέσα στις γιορτές του χρόνου χορεύουμε και τραγουδάμε», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 στις 8,30μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
Πρόκειται για μια νοσταλγική διαδρομή πίσω στο χρόνο με παραδόσεις και έθιμα της χώρας μας, που με ευλάβεια και σεβασμό εμείς στο Λύκειο των Ελληνίδων προσπαθούμε να μην τα αφήσουμε να ξεχαστούν.
Είναι μια αναφορά στις διάφορες γιορτές του χρόνου που μετρά την αρχή του το Σεπτέμβριο και κλειδώνει στις 31 Αυγούστου, έτσι όπως μετρούσαν το χρόνο κάποτε, συνδέοντας τον με τη θρησκεία, με τις δουλειές τους, με τα πανηγύρια και τα έθιμα.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αυτό που είναι καλά φυλαγμένο στην ψυχή μας είναι η παράδοση μας. Ας την προστατέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε και ας αντλήσουμε δύναμη από αυτήν, για να την μεταφέρουμε στα παιδιά μας και αυτά με την σειρά τους στα δικά τους παιδιά.

Ευχαριστήριο Χρύσας Πασχούλα


Έκθεση τεχνολογίας στο 1ο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας

Πραγματοποιήθηκε  κι εφέτος η 14η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών στο 1ο  Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας . Η έκθεση λειτούργησε τις ημέρες: Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Μαϊου πρωί και απόγευμα.

Ο "Εγωιστής Γίγαντας" στη Νάουσα



egoistis gigantas
Είναι κάποια παραμύθια που δεν έχουν ηλικία. Έχουν γραφτεί για τον καθένα, που είναι ή υπήρξε παιδί και κράτησε μέσα του κάτι από την όμορφη παιδικότητά του. Παραμύθια που μιλάνε για γίγαντες και πρίγκιπες, αηδόνια και τριαντάφυλλα, και προσπαθούν, μέσα από τον φανταστικό κόσμο, να δείξουν στα παιδιά την πραγματική ζωή και τον πιο όμορφο τρόπο να τη ζει κανείς.
Ο Εγωιστής Γίγαντας του Όσκαρ Ουάιλντ είναι ένα τέτοιο παραμύθι και θα ζωντανέψει στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας από τα παιδιά των τμημάτων Μουσικοκινητικής και Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου-Εστία Μουσών το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 18.00 υπό τη διδασκαλία της υπευθύνου των τμημάτων, μουσικοπαιδαγωγού, Δήμητρας Μητρέντση.

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Τάσου Καραμπατζού



Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Σας προσκαλούμε στην ανοικτή συγκέντρωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ την Παρασκευή 23 Μαΐου και ώρα 9:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μηνά, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Ανανέωσης" στη Νάουσα, θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ δυναμώνουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΠΡΟΟΔΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για ένα ΔΗΜΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» δέχθηκε ευχές ο Κώστας Καλαϊτζίδης



Στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» στην Βέροια δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του γιορτή, το πρωί της Τετάρτης 21 Μαΐου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.
«Ευχαριστώ  θερμά τους φίλους και τις φίλες που με εκτιμούν και μου ευχήθηκαν για την γιορτή μου. Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι  τόσο εγώ, όσοι και οκτώ υποψήφιοι περιφερειακοί μου σύμβουλοι, από την ερχόμενη Δευτέρα θα δώσουμε την πραγματική μάχη για το καλό της Ημαθίας και των Ημαθιωτών, στο πλευρό του σημερινού και αυριανού Περιφερειάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καλαϊτζίδης.

Δημοτική Ανανέωση: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί με ανακοινώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια



Οι συμπολίτες που παρακολούθησαν την τηλεοπτική συζήτηση στην TV100 έχουν και μνήμη και κρίση.
 Μάταια προσπαθεί ο κ. Κουτσογιάννης να κρύψει την αλήθεια με ανακοινώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια.
Οι συμβουλάτορες του κ. Κουτσογιάννη, μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του, ασμένως προσπαθούν να συγκαλύψουν τα όσα είδαν και άκουσαν οι τηλεθεατές. Την πολιτική ιστορία και τη διαδρομή του κ. Καραμπατζού τη γνωρίζουν όλοι οι Ναουσαίοι. Αυτός που δεν θέλει να μιλήσει για τη δική του πολιτική τοποθέτηση, τον κομματικό χώρο που εκπροσωπεί και τον στηρίζει στις δημοτικές εκλογές είναι ο κ. Κουτσογιάννης.
Αυτό το έχει αντιληφθεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και πρόκειται να επιβεβαιωθεί την Κυριακή με την ψήφο στην ενότητα, τη δημοκρατία και την πρόοδο,  ψηφίζοντας Δήμαρχο τον Τάσο Καραμπατζό.

Κοινός Τόπος: Εμείς ατενίζουμε το μέλλον




Τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει ο κ. Καραμπατζός, εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε. Στην προσπάθειά του να παραμείνει αυτός και η ομάδα του γαντζωμένοι στην εξουσία και στις καρέκλες τους, δεν διστάζει να επαναφέρει μνήμες και διλήμματα που κατά το παρελθόν δίχασαν επικίνδυνα τους ανθρώπους του τόπου αυτού.
 Πέφτει δυστυχώς, τόσο χαμηλά ώστε να ισχυρίζεται πως 2-3 «δημογέροντες» χειραγωγούν έναν ολόκληρο συνδυασμό και κατευθύνουν μία κοινή προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων, θέσεων και προγράμματος.
Οι δημότες του Δήμου Νάουσας όμως, τον γνωρίζουν, πλέον, πολύ καλά. Το μήνυμα της 18 Μαΐου ήταν ηχηρό. Ο κ. Καραμπατζός δεν το άκουσε.  Ο τόπος μας μας έχει ανάγκη όλους. Την ερχόμενη Κυριακή όλοι μαζί κοιτάμε μπροστά και ξεπερνάμε κάθε τι παλαιό, αναχρονιστικό και ξεπερασμένο. Την ερχόμενη Κυριακή βάζουμε μπροστά μας αυτά που μας ενώνουν και αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν.
Στις 25 Μαΐου ο λαός της Νάουσας θα αποδοκιμάσει το παλιό. Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για τα χρόνια που χάσαμε. Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ και Νίκο Κουτσογιάννη. Την ερχόμενη Κυριακή ο κοινός μας τόπος μπαίνει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης! Καιρός είναι!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

2,5 εκατομμύρια ευρώ πληρώνει ο ΕΛΓΑ την Πέμπτη στην Ημαθία


Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους   τραπεζικούς λογαριασμούς 5482  παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.
Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5482 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.

Σείστηκε το Σύνταγμα στην αλλαγή φρουράς με Πόντιους εύζωνες!

Κορυφώθηκαν χτες οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν..
εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Ποντίων έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Ρίγη συγκίνησης όμως, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε η επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Περιοδεία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και των υποψηφίων του περιφερειακών συμβούλων στην λαϊκή αγορά της Βέροιας

 
Στην λαϊκή αγορά της Βέροιας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Μαΐου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους.  Ο κ. Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε τους επαγγελματίες  και τους πολίτες για την θερμή συμπαράσταση που επέδειξαν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καθιστώντας την «Αλληλεγγύη» πρώτη  δύναμη στην Ημαθία και με την μεγαλύτερη εκλογική διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. «Από την ερχόμενη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να κάνουμε πράξη τα όσα υποσχεθήκαμε στους Ημαθιώτες και της Ημαθιώτισσες. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καλαϊτζίδης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Καλαϊτζίδης και οι υποψήφιοι του επισκέφθηκαν και ευχαρίστησαν πολίτες  σε τοπικές κοινότητες της Αλεξάνδρειας, καλώντας τους  να δείξουν ξανά την Κυριακή 25 Μαΐου με την ψήφο τους, την εμπιστοσύνη τους στην  αυτοδιοικητική πρόταση της «Αλληλεγγύης» και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τζιτζικώστας: «Η Ημαθία έστειλε το πιο ξεκάθαρο, το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Στην Βέροια βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Στα γραφεία του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού τον υποδέχθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σταυροί προτίμησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (286 από 292)




Συνδυασμός Τζιτζικώστα (286 από 292)
ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 7.020
 ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4.864
 ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 4.621
 ΤΣΙΟΥΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4.087
 ΓΙΑΝΝΑΒΑΡΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 3.779
 ΜΕΣΣΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3.642
 ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 3.586
 ΠΟΥΛΑΣΟΥΧΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3.280

Συνδυασμός Ιωαννίδη (286 από 292) 
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.393
 ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 1.910
 ΣΙΠΗΤΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ 1.801
 ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 1.718
 ΔΙΝΑΛΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 1.483
 ΜΑΤΖΙΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 1.196
 ΣΤΑΘΗ ΝΑΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 1.176
 ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 632

Σταυροί προτίμησης στα 69 από τα 70 εκλογικά τμήματα του δήμου Νάουσας

 

Δήλωση του Στάθη Σαρηγιαννίδη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών


Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Ημαθίας, οι οποίοι αναγνώρισαν τον έντιμο και καθαρό αγώνα που κάνουμε και μας τίμησαν με την ψήφο τους την πρώτη Κυριακή.
 Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ο λαός εκφράστηκε θέλοντας να “στείλει το μήνυμά του”, το οποίο έχουμε υποχρέωση να ερμηνεύσουμε σωστά όλοι και κυρίως οι λήπτες του μηνύματος αυτού. Επιχειρώντας να κάνουμε την ποιοτική ανάλυση θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το ποσοστό που έλαβε στην Ημαθία ο συνδυασμός Περιφέρεια Πρωταθλήτρια αποτελείται από τους αγνούς και καθαρούς χωρίς συμφέροντα ψηφοφόρους του χώρου, ο οποίος έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό αυτό, οι οποίοι κινούνται παραδοσιακά, χωρίς συμφέροντα και συνεργασίες, αλλά και από ψηφοφόρους του φιλελεύθερου χώρου οι οποίοι για προσωπικούς λόγους επέλεξαν τον συνδυασμό, καθόσον μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Είναι πλέον σαφές πως κατ' ουσία το κομματικό κατεστημένο (εκλογομάγειρες) της Νέας Δημοκρατίας συνεργάστηκε είτε από οικονομικό συμφέρον και ιδιοτέλεια, είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, με άλλη, προσχηματικά ανεξάρτητη, υποψηφιότητα η οποία έχει την στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φλερτάρει με την Χρυσή Αυγή. Η τακτική αυτή των “εκλογομαγείρων” παρέσυρε και άλλους καθαρούς και ανιδιοτελείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση αυτή. Ποιος τελικά λειτουργεί ανεξάρτητα και ποιος από συμφέρον;
Τα “παιχνίδια” και οι συνεργασίες οι οποίες έγιναν είναι πλέον ξεκάθαρες. Ποιος άραγε δεν αναγνωρίζει το εκλογικό “ζευγάρι” Καλαϊτζίδη – Καραπαναγιωτίδη ή καλύτερα Τζιτζικώστα – Καραπαναγιωτίδη στο Δήμο Βέροιας και Καλαϊτζίδη – Γκυρίνη στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Το “πολιτικό μήνυμα” εστάλη προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έλαβε τέλος. Πλέον περνάμε στην επιλογή προσώπου. Το  ερώτημα λοιπόν της επόμενης Κυριακής είναι μεταξύ Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα και στο επίπεδο της Ημαθίας μεταξύ Καλαιτζίδη και Σαρηγιαννίδη . Τα θέματα τα οποία θα διαχειριστεί η μελλοντική διοίκηση της ΠΚΜ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολλά και κρίσιμα, είτε σε οικονομικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο εκπροσώπησης της Ημαθίας. Απαιτείται λοιπόν συνέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια, εξωστρέφεια και διεκδικητικότητα. Το σύνολο των ψηφοφόρων της  Ημαθίας πρέπει να αποφασίσει ποιος θα τα διαχειριστεί και ποιος θα την εκπροσωπεί και θα μιλάει για λογαριασμό της. Στο σημείο αυτό δεν έχουν χώρο διλήμματα κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κύριο ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων θα παίξει η σοβαρότητα, η εντιμότητα και η ανιδιοτέλεια του καθενός. Αυτό που θα βιώσουμε την επόμενη πενταετία είναι αυτό που θα επιλέξουμε την ερχόμενη Κυριακή και για αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. 
Συνεχίζουμε με συνέπεια, εντιμότητα και αίσθημα ευθύνης για το καλό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως για το καλό της Ημαθίας.        
         

Αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών (292/292)


kalpi ekloges
Οι κάλπες έκλεισαν. Η πρώτη μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής ολοκληρώθηκε. Ας δούμε μαζί ποια είναι τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής:
ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ (292 από 292)

 imathia teliko

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (3.350 από 3.451)

periferia37