Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το 1ο ΓΕΛ Νάουσας στα Ιωάννινα



Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψαν οι μαθητές της  Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Νάουσας από την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων στις 30 Απριλίου 2014.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης , στην καστροπολιτεία, στην ακρόπολη του κάστρου των Ιωαννίνων, στο τζαμί Ασλάν πασά  με την καταπληκτική θέα και  στο Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματα της Ελληνικής, Τουρκικής και Εβραϊκής κοινότητας που έζησαν στα Ιωάννινα και δημιούργησαν εξαιρετικά έργα. Επισκέφτηκαν το  Αρχαιολογικό Μουσείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  -χρονολογικό, γεωγραφικό και θεματικό,  από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην  Ήπειρο  μέχρι τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια. Περιδιάβηκαν επίσης το πάρκο Λιθαρίτσια, την παλιά αγορά της πόλης  και τον παραλίμνιο δρόμο της λίμνης Παμβώτιδας.
Συνοδοί καθηγητές:  Λαφάρας Σταύρος,  Μαγαλιός Θωμάς, Πασχούλας Βασίλης,  Πέιου Ανθούλα , Σαρακατσιάνος Δημήτρης. Επίσης συμμετείχε και η κ. Μήλη Δήμητρα, ως συνοδός της μαθήτριας Μαρίας Σιδηροπούλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου