Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σαρηγιαννίδης: Όλο μου το είναι για την Ημαθία της παραγωγικής δυναμικής και του λαμπρού πολιτισμού


Στα στοιχεία που εντυπωσίασαν ακόμη και τον Γιάννη Ιωαννίδη, αναφορικά με την παραγωγική δυναμική και την πολιτισμική αξία της Ημαθίας, εστίασε ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, στην ομιλία του κατά τον αγιασμό του εκλογικού του κέντρου το περασμένο Σάββατο.
 Μιλώντας για την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας μέσω ενός διαρκούς στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας σχολίασε ότι αν αυτή η δυναμική αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί όπως πρέπει, είναι ικανή να συμπαρασύρει σε ρυθμούς ανάπτυξης όλη την Κεντρική Μακεδονία.
«Ποιος δεν γνωρίσει για την πρωτιά μας στις εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών, στην κομπόστα ροδάκινου, στο βόειο κρέας, το κρασί και το τσίπουρο, αλλά και την παράδοσή μας στην κλωστοϋφαντουργία, που συνεχίζεται παρά την κρίση. Ποιος δεν γνωρίζει τα παγκόσμιας εμβέλειας ονόματα και μνημεία υψηλής προστιθέμενης αξίας του τόπου μας, όπως οι Αιγές, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, η Παναγία Σουμελά, η βυζαντινή Βέροια και η ηρωική Νάουσα της Μπούλας, αλλά και τα μυστικά του βάλτου της Αλεξάνδρειας. Παγκόσμιας σημασίας και ακτινοβολίας ημαθιώτικη κληρονομιά, που περιγράφει μια ξεχωριστή και φωτεινή γωνιά του πλανήτη», τόνισε ο κ. Σαρηγιαννίδης καταχειροκροτούμενος, δεσμευόμενος να δώσει όλο του το είναι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών της Ημαθίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου