Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σαρηγιαννίδης: Η Ημαθία έχει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της, συμπαρασύροντας ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία!

 
Η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Στάθη Σαρηγιαννίδη, στη σαββατιάτικη τελετή αγιασμού στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ‘Περιφέρεια Πρωταθλήτρια’ στη Βέροια.


«Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα η οποία στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις
Σήμερα υπογράφουμε συμβόλαιο συνεργασίας με όλους τους πολίτες της Ημαθίας και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Ένα συμβόλαιο το οποίο περιέχει τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες θα πορευτούμε την επόμενη πενταετία ως διοίκηση της ΠΚΜ και της ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ.
Εντιμότητα, αμεσότητα στην επικοινωνία, σεμνότητα και αλήθεια όραμα και σχεδιασμός για μια Περιφέρεια πρωταθλήτρια στην Ελλάδα άλλα και μια ΠΕ πρωταθλήτρια στην κεντρική Μακεδονία είναι τα στοιχεία και οι αρχές με τις οποίες θα πορευθούμε την νέα θητεία ως διοίκηση.

Η σημερινή εκδήλωση, χωρίς την παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη, στέλνει ένα μήνυμα. Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη στήσαμε μια ομάδα νίκης. Μια ομάδα η οποία μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της περιφέρειας τόσο προεκλογικά όσο και ως διοίκηση. Μια ομάδα με καθαρό βλέμμα και καθαρά χέρια, χωρίς χρέη του παρελθόντος και τυχοδιωκτισμούς. Γνωρίζετε όλοι το πως λειτουργεί ο Ιωαννίδης και ήρθε καιρός να καταλάβουν όλοι πως το παιχνίδι είναι ομαδικό.
Η διεκδίκηση στην περιφέρεια δεν είναι μονοδιάστατη. Ο λαός της Ημαθίας γνωρίζει πολύ καλά πως το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει την 18η Μαΐου είναι με ποια διοίκηση θα επιλέξει να πορευθεί τα επόμενα 5 χρόνια. Ποιος θα τον εκπροσωπεί, ποιος θα μιλάει για λογαριασμό του για να παρουσιάζει την Ημαθία όπου και όταν πρέπει. Να τονίζει τα προτερήματα της περιοχής αλλά και να διεκδικεί για την επίλυση των προβλημάτων της. Όλα τα παραπάνω απαιτούν μια διοίκηση η οποία θα μπορεί να σταθεί μόνη της δυναμικά χωρίς δεκανίκια. Να κρίνει και να κατανοεί, να μπορεί έστω να παρουσιάσει ολοκληρωμένα την Ημαθία χωρίς δανεικά λόγια από κειμενογράφους. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς καρεκλομαχίες, χωρίς οικονομικές ατομικές υποσχέσεις και εξαρτήσεις αλλά με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον και ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι βολικό για κάποιους να σας καλούν να στείλετε το “μήνυμα”, μην παρασυρθείτε όμως σε αυτό το λάθος. Οι προσεχείς εκλογές είναι καθαρά αυτοδιοικητικές. Στη προσπάθειά σας να στείλετε αυτό το “μήνυμα” το μόνο που θα λάβετε θα είναι μια κακή αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση την οποία δεν θα έχετε επιλέξει με τα σωστά κριτήρια        

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την πρωτιά μας στις εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών. Για την πρωτιά στην κομπόστα ροδάκινου, για την πρωτιά στην παραγωγή βοείου κρέατος. Ένα τρίπτυχο που συνθέτει μια ζηλευτή παραγωγική δυναμική. Για το κρασί μας και τα μύδια στη θαλάσσια περιοχή μας στο Κλειδί.
Για τον τριτογενή τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και των υπηρεσιών, για τον  ιερό τόπο των αρχαίων Αιγών, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Σχολή Αριστοτέλους, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, η Παναγία Σουμελά, η βυζαντινή Βέροια και η ηρωική Νάουσα, τα μυστικά του βάλτου της Αλεξάνδρειας, αλλά και τόσα ακόμη ελληνικά μνημεία παγκόσμιας σημασίας.
Πόσες φορές άραγε ακούσαμε για όλα αυτά; Η σημερινή κατάσταση στην Ημαθία αποδεικνύει περίτρανα πως δεν μας “χρωστάει” ο πλανήτης χρήματα επειδή ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” έλεγαν οι πρόγονοί μας. Πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι, από το απλά να υπάρχουμε σε αυτόν τον τόπο. 

Αυτό που χρειαζόμαστε φίλες και φίλοι είναι το κάτι παραπάνω. Το παραπάνω για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν και εμποδίζουν τις εξαγωγές και αυξάνουν το κόστος παραγωγής. Το παραπάνω για τη σωστή αντιμετώπιση των καταστροφών
Το παραπάνω για την ολοκλήρωση επιτέλους όλων εκείνων των έργων που θα βοηθήσουν την παραγωγή, την μεταποίηση και τις εξαγωγές, όπως ο κάθετος άξονας, η αγορά της Κουλούρας, η αεροπορική και η δια της θαλάσσης εξαγωγή των προϊόντων
Το παραπάνω για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση της Ημαθίας μέσα από προγράμματα δράσεις και συνεργασίες.
Το παραπάνω για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο πανεπιστημιακός στην σχολή του Αριστοτέλη χωρίς να θεωρούμε τη μόρφωση και τα πτυχία αδίκημα.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε μία μοιρολατρική λογική που υπαγορεύει πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει και περιμένουμε τα πάντα από την Αθήνα.
Αρνούμαι να συμμετέχω στην απαισιοδοξία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν διάφοροι και το προεκλογικό τους πρόγραμμα περιορίζεται σε στείρα καταγγελία.
Σε αυτό τον κόσμο ότι έχει γίνει έγινε από αισιόδοξους ανθρώπους, από απαισιόδοξους δεν έγινε ποτέ τίποτα.

Έχει η Ημαθία τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της συμπαρασύροντας ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση, συντονισμός και δράσεις. Συνηθίζω να παρουσιάζω την Ημαθία με ορχήστρα αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς αλλά χωρίς μαέστρο. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να κοιτάξουμε όλοι προς τη σωστή κατεύθυνση με σωστό σχεδιασμό και αποφασιστικότητα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει το τιμόνι της Περιφέρειας να το κρατάνε χέρια καθαρά χωρίς πάθη εξαρτήσεις και ιδιοτέλειες. Χωρίς προσήλωση στο ατομικό συμφέρον και χωρίς προσωπικά επιχειρηματικά όνειρά. Η περιφέρεια χρειάζεται έναν συντονιστή και όχι έναν επιχειρηματία που θα κοιτάει το ατομικό του συμφέρον επικαλούμενος  ανεξάρτητες θέσεις των ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις σε κάθε παρουσία Υπουργού της κυβέρνησης. Συνέπεια λόγων και έργων και ηθική απαιτούν οι καιροί και όχι χρήση κάθε μέσου για την ανάληψη της εξουσίας. 
Είμαστε φανατικά υπέρ του επιχειρείν αλλά όχι χρησιμοποιώντας την περιφέρεια από τη θέση του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη.

Η ομάδα λοιπόν της περιφέρειας πρωταθλήτριας με κόουτς τον Γιάννη τον Ιωαννίδη είναι η μόνη που εγγυάται ότι μπορεί να φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Είναι η μόνη που δεν έχει αγκυλώσεις του παρελθόντος. Είναι η μόνη που αποτελείται από ανθρώπους που συμμετέχουν με μοναδικό σκοπό την προσφορά και όχι την επίλυση των προσωπικών τους προβλημάτων. 

Δινάλη Πηγή, Τραπεζικός Υπάλληλος
Ματζιαρίδης Γιάννης, Γυμναστής – Προπονητής
Μαργαριτόπουλος Δημήτρης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Πανταζόπουλος Αργύρης, Δικηγόρος
Παπουτσάκης Νίκος, Έμπορος – Επιχειρηματίας
Σιπητάνος Γιώργος, Αστυνομικός
Στάθη Ναυσικά, Εκπαιδευτικός Χορογράφος
Χιονίδης Κυριάκος, Αγρότης 

Είμαστε έτοιμοι και έντιμοι να σας κοιτάξουμε όλους στα μάτια. Όλους εσάς που θέλετε να επενδύσετε στο μέλλον αυτού του τόπου για εσάς και για τα παιδιά σας και όχι να το ανταλλάξετε ή να το πουλήσετε επιτρέποντας κάποιους να εξαγοράζουν την ψήφο σας

Είμαστε έτοιμοι και έντιμοι ώστε να ζητήσουμε την υποστήριξή για μια περιφέρεια με σχέδιο, όραμα , για μια περιφέρεια συμπαραστάτη στα προβλήματα και συνεργάτη στα σχέδιά σας. Για μια περιφέρεια πρωταθλήτρια στην Ελλάδα και μια Ημαθία πρωταθλήτρια στην Κεντρική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου