Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Βιογραφικό Λεφούση Ηρακλή





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λεφούσης Α. Ηρακλής

Γεννημένος στις 23/8/1974, γιος του Άγγελου (Αγαθούλη) και της Νόπης Λεφούση.
Παντρεμένος με την Μαγδαληνή Καλομοίρου από την Θεσσαλονίκη και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   

Με διαρκή παρουσία σε σύνθετες ομάδες εργασίας λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, εκφράζει την άποψή του με ¨ορατό¨, απτό και ευθύ τρόπο. Λάτρης της καινοτομίας, συνδυάζει σε κάθε ευκαιρία την τοπική τεχνογνωσία με τις διεθνείς προοπτικές και αντίστροφα. Η καλή ακρόαση, το φιλτράρισμα απόψεων, η αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις του στην αντιμετώπιση δύσκολων προβλημάτων αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που τον καθιστούν έμπιστο σύμβουλο των πελατών του και πολύτιμο συνεργάτη για άλλους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΠΛ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ MSc,
μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2001 με Αριθμό Μητρώου 90165,
με Master of Science στην Αρχιτεκτονική και ειδικότητα τα Αστικά Συγκροτήματα και Αστικές-Περιαστικές Περιοχές.
"MASTER  OF SCIENCE IN ARCHITECTURE, SPECIALIZATION IN CITY COMPLEXES AND AREAS"
Ζει και εργάζεται στη Νάουσα και παράλληλα διατηρεί αρχιτεκτονικά γραφεία στην Θεσσαλονίκη και στη νήσο των Παξών. Ειδικεύεται στην εκπόνηση αρχιτεκτονικών και άλλων μελετών, στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και στην κατασκευή πάσης φύσεως κτιρίων δημιουργώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Άριστος χρήστης όλων των νέων τεχνολογιών σε όλα τα στάδια των μελετών και επίβλεψης των τεχνικών έργων, εφαρμόζοντας όλες τις νέες εξελίξεις του κλάδου.
Ακόμη, είναι ειδικευθείς αρχιτέκτων με πιστοποίηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
στον ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ από το 2004 και ακόλουθος του αρχιτεκτονικού κινήματος ¨Πνεύμα Του Τόπου¨ (Genius Loci) σύμφωνα με το οποίο κάθε κτίριο τοποθετείται στον τόπο του λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2014-2016:
ΜΑ - MASTER IN ADMINISTRATION IN INNOVATION AND CHANGE (ακαδημαϊκή υποχρέωση) York St John University, Robert Kennedy College της Ζυρίχης-Ελβετία.
“ΜΑ - ΜASTER ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ”
2007-2014:
- Ιδιώτης Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός με κύριο αντικείμενο εργασιών την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών, έκδοση οικοδομικών & υγειονομικών αδειών, κατασκευή ιδιωτικών έργων ανά την Ελλάδα και συμμετοχή σε ομάδες εργασίας μελετών & μελετών εφαρμογής για μεγάλα έργα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Μέλος ομάδων εργασίας R&D, πολυεθνικών projects (US/UK/Canada/Spain) στους τομείς αρχιτεκτονικής, Destination Marketing και του Place Branding.
- Γενικός και οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης LEFOUSIS SNOWSPORTS, μια από τις πιο σταθερά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον χώρο των χιονοδρομικών αθλημάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με έδρα τη Νάουσα και δύο υποκαταστήματα στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια.  
2003-2006:
Υπεύθυνος κατασκευών και επιβλέπων μηχανικός και μέλος του τμήματος μελετών στην εταιρία ΕΚΤΕ ΑΤΕΒΕ για το ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής σε έργα μεγάλης κλίμακας βιομηχανικών, βιοτεχνικών κτιρίων και κτιρίων αναψυχής.
2004:
Εξειδίκευση στον ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
2002-2003:
Υπεύθυνος κατασκευών, επιβλέπων μηχανικός και μέλος του τμήματος μελετών στην εταιρία ΓΡΑΜΜΗ Ο.Ε. σε ιδιωτικά έργα κτιρίων & συγκροτημάτων κατοικιών στο νομό Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.
1998-2000:
Πρακτική εξάσκηση στο τεχνικό γραφείο του κου Γιαννικουρή Γεώργιου στη Νάουσα, με κύριο αντικείμενο τα ιδιωτικά έργα.
1993-2000:
UASEG - University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy/Sofia
Master's Degree in Architecture, Masters Of Science in Architecture, specialization City Complexes and Areas με συμμετοχή στις μη-υποχρεωτικές σχολές Φωτισμού & Ακουστικής Κτιρίων, Αεροδυναμικής και Σχεδιασμού Κτιρίων σε Μεγάλα Υψόμετρα.
1989-1992:
2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας όπου διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου.
1986-1989:
3ο Γυμνάσιο Νάουσας όπου διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου.

 ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Αρχιτεκτονικές μελέτες & σχεδιασμός Εσωτερικών-Εξωτερικών Χώρων & Κτιρίων
Αρχιτεκτονική Ξενοδοχείων & Κατοικιών
Αρχιτεκτονικές εφαρμογές, Λύσεις & Υπηρεσίες
Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική & Αειφόρος Παθητικός Σχεδιασμός Κτιρίων
Πράσινα κτίρια & Βιοκλιματικές κατασκευές πάσης φύσεως
Εμπορική & Industrial Αρχιτεκτονική
Αρχιτεκτονική Κήπων & Πάρκων
Interior design & applications
Μελέτες Εφαρμογής και Υπηρεσίες Επίβλεψης Κατασκευών
Διοίκηση Υπηρεσιών Κατασκευών
Διαχείριση Έργων & Project Finance
Υπηρεσίες Μικτής Χρήσης LEED, Graphic & Structural Design
Μελέτες Βιωσιμότητας & Ανάπτυξη Επιχειρήσεων
Σχεδιασμός Έρευνας και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός



ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

2000-2001:
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως έφεδρος καταδρομέας των Λόχων Ορεινών Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.) στην Β' Μοίρα Καταδρομών, στην οποία διετέλεσε μέλος της Επίλεκτης Διμοιρίας Επιδείξεων της Μοίρας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΟΜΑΔΕΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας

- Πρόεδρος του Ποδηλατικού & Φυσιολατρικού Ομίλου Νάουσας με πολλή μεγάλη δράση στην διοργάνωση αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας επί θητείας του, με αποτέλεσμα ο ορεινός όγκος του Δήμου Νάουσας να προβληθεί πανελληνίως ως ποδηλατικός προορισμός.

- Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας (Ο.Τ.ά.Ν.).

- Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια.

- Πανελληνιονίκης και Κυπελλούχος Ελλάδος και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αλπικού Σκι επί σειρά ετών με συμμετοχές σε μεγάλες διεθνής αθλητικές διοργανώσεις καθώς και με σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

- Βραβευθείς τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη για την συνεισφορά του στο άθλημα της χιονοδρομίας από τον κο Ορφανό Γεώργιο τότε Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης.

- Βραβευθείς τον Σεπτέμβριο του 2006 για την συνεισφορά του στο άθλημα της χιονοδρομίας και γενικότερα στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, από τον κο Καλαφάτη Σταύρο τότε μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον τομέα Αθλητισμού και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΛΛ.Ε.Δ.Α.).

- Βραβευθείς για την συνεισφορά του στο άθλημα της χιονοδρομίας από τις διοικήσεις των χιονοδρομικών σωματείων Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και Ε.Ο.Σ. Κατερίνης.

- Διετέλεσε προπονητής Αλπικού Σκι επί σειρά ετών στα σωματεία του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης, Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, Αλπικού Συλλόγου Βορείου Ελλάδος και της Κυπριακής Ακαδημίας Σκι, καθώς και αρχηγός και προπονητής διάφορων Ελληνικών Εθνικών Ομάδας Χιονοδρομίας/Αλπικού Σκι σε διεθνής αγώνες σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό.

- Μέλος του τμήματος Αλπικού Σκι και του τμήματος Ορειβασίας του Ε.Ο.Σ. Νάουσας.

- 1ο ιδρυτικό μέλος και πρώην Τεχνικός Διευθυντής του σωματείου Αλπικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος (ΑΛΠΙ.Σ.) με έδρα την Θεσσαλονίκη.

 ΓΛΩΣΣΕΣ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

- Αγγλικά (άριστο επίπεδο)
- Βουλγάρικα (άριστο επίπεδο)
- Γερμανικά (entry level)
- Γαλλικά (entry level)
Λάτρης των σπορ στη φύση: Αλπικό Σκι, Ορειβατικό Σκι, Ορεινή Ποδηλασία, και canoe-kayak αλλά έχει και ιδιαίτερη αγάπη για την κολύμβηση, τένις και το υποβρύχιο ψάρεμα.   
Άλλα ενδιαφέροντά του, κυρίως το σκάκι.
Ζωόφιλος με οικολογική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου