Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Συνδυασμού από την Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη «Συμπολιτεία» το όνομα, ψηλά ο πήχης των προσδοκιών



Σε επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού της Συνδυασμού προχώρησε η Δήμαρχος Βέροιας και υποψήφια Δήμαρχος του νέου, «Καλλικρατικού» Δήμου Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, το μεσημέρι της Δευτέρας 06 Σεπτεμβρίου 2010 από τη Βεργίνα, παρουσία πολλών από τους υποψηφίους του συνδυασμού της.

«Επέλεξα τη Βεργίνα, τον τόπο που γέννησε τον Παγκόσμιο Πολιτισμό για την παρουσίαση αυτή», τόνισε, «γιατί έτσι θέλω να συμβολίσω την πραγματικά ενωτική προσπάθεια και διάθεση όλων μας μπροστά στη μεγάλη πρόκληση των εκλογών του Νοεμβρίου».

Η Δήμαρχος Βέροιας στάθηκε ιδιαίτερα στην ενωτική και υπερκομματική φιλοσοφία του «Καλλικράτη» υποστηρίζοντας ότι «η νέα οργάνωση δεν είναι μόνο ένα διοικητικό σχήμα. Για εμάς, είναι κάτι παραπάνω: είναι μια μοναδική ευκαιρία σύνθεσης και συνένωσης όχι απλά γεωγραφικών συνόρων αλλά το κυριότερο, ιδεών, απόψεων, πολιτισμών. Πέρα και πάνω από κομματικές ετικέτες και χρώματα. Πέρα και πάνω από ξεθωριασμένα συνθήματα του παρελθόντος, πέρα, πάνω και πολύ μακριά από τον απεχθή παλαιοκομματισμό που αναβιώνει δυστυχώς στις μέρες μας με το χειρότερό του προσωπείο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το συμβολισμό και τη σημασία του ονόματος του συνδυασμού, «Συμπολιτεία», η Δήμαρχος Βέροιας σημείωσε τα εξής: «Μέσα σε μία μόνο λέξη προσπαθήσαμε να χωρέσουμε το μεράκι και την αγάπη μας, τη δέσμευση και τα οράματά μας για το μέλλον αυτού του τόπου. Συμπολιτεία θα είμαστε, πράγματι, 5 ισότιμα και ισάξια μέλη μιας Ενιαίας και Δημοκρατικά Εκλεγμένης Κεντρικής Διοίκησης, με εκπροσώπους από κάθε περιοχή, όπου όλοι μαζί θα αποφασίζουμε για την καθημερινότητά μας. Μέσα από τη Συμπολιτεία, θέλουμε να στηρίξουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των πολιτών στην πράξη. Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους κοντά μας. Θέλουμε να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Θα δουλέψουμε για να τιμήσουμε την κοινή μας Παράδοση και Ιστορία. Θα κουραστούμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σύγχρονες, επιστημονικές, δίκαιες και αποτελεσματικές στα προβλήματα κάθε γωνιάς του νέου Δήμου. Αυτό είναι και το όραμά μας: να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε, να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και στα συγκεκριμένα μέτρα και τομές που πρόκειται να αναλάβει, αν ο συνδυασμός της κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Έχουμε ήδη έτοιμο πλήρες Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το οποίο αποτελείται από πολλά μικρά και επιμέρους Σχέδια Δράσης, για την ανεργία, την οικονομία, την αγροτιά, τη στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τις υποδομές. Έχουμε έτοιμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης σμιλεμένο από τις φρέσκιες ιδέες και το μεράκι των νεότερων αλλά και από την κατασταλαγμένη σοφία των παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών του τόπου μας. Σύντομα, οι δημότες του νέου Δήμου θα κρατούν στα χέρια τους ένα αναλυτικό Πρόγραμμα με λεπτομέρειες για κάθε σχέδιο και ιδέα που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε».

Κλείνοντας, η υποψήφια Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, έθεσε με σαφήνεια και το πολιτικό περίγραμμα των εκλογών που έρχονται. «Δεν είναι καιρός ούτε για πειραματισμούς ούτε και για επικίνδυνες, παλαιοκομματικές επιλογές άλλων εποχών. Τα Μεγάλα Λόγια τελείωσαν. Οι Ψεύτικες Υποσχέσεις κατέπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Οι δημότες του Δήμου Βέροιας να κλείσουν τ’ αυτιά τους τόσο στα παλιά κομματικά λόγια όσο και στις μεγαλοστομίες για δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς θα «τρέξουμε» σε έναν αγώνα Καθαρό, Υψηλό και Ωραίο. Με εντιμότητα και αυτογνωσία. Με πίστη στη διάθεση όλων για μια Ζωή καλύτερη, για ένα Αύριο με λιγότερες ανασφάλειες. Θα τα καταφέρουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου