Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«να μη χάσουμε τις μνήμες μας»


Η επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»
κ. Ίλια Ιωσηφίδου – Αποστόλου, με υποψηφίους του συνδυασμού, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης -το πρωί της Δευτέρας- και ενημερώθηκε, από τον πρόεδρο κ. Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, για το σημαντικό έργο ψηφιοποίησης των ανεκτίμητων βιβλίων του Πόντου. Ο κ. Τεληγιαννίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και έθεσε το θέμα μεταστέγασης της Λέσχης σε διατηρητέο της οδού Βενιζέλου. Υποστήριξε ότι εκεί μπορεί να δημιουργηθεί μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, μουσείο κειμηλίων.
«Το ζητούμενο είναι αυτός ο χώρος να είναι επισκέψιμος από τουρίστες» πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Υφαντίδης.
«Να μη χάσουμε τις μνήμες μας, να αναδείξουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος Νάουσας και δήλωσε ότι στους στόχους του προγράμματός της είναι η αισθητική αναβάθμιση αυτού του δρόμου, από το δημοτικό πάρκο μέχρι την Πλατεία Καρατάσου. Στον συγκεκριμένο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου δημαρχείου στο 1ο δημοτικό σχολείο. Η Ίλια ανέφερε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας δημοτικού γραφείου τουρισμού, με επιτελικό ρόλο∙ στόχος του η καταγραφή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου