Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Λύσεις για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Βέροιας ενόψει νέας σχολικής χρονιάς και έργων.


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ειδικά μετά και από τον κυκλοφοριακό αποκλεισμό της γέφυρας στην οδό Θερμοπυλών, προκάλεσε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δ/της της Τροχαίας Βέροιας κ. Διονύσιος Κούγκας, ο ειδικός συνεργάτης της Δημάρχου συγκοινωνιολόγος και περιβαντολλόγος κ. Σάμουελ Σαλέμ, και οι Δημοτικοί αστυνόμοι κ. Αθανάσιος Μαχαιράς και Κωνσταντίνος Τοπαλίδης.
Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται έπειτα από τα νέα δεδομένα και αποφασίστηκε να περιπολεί ένα αυτοκίνητο της τροχαίας στις οδούς Βενιζέλου, Ελιάς, Μητροπόλεως έως την πλατεία Ωρολογίου, σε συνδυασμό με τις πεζές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να ρυθμίζονται άμεσα τα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσοχή που θα πρέπει να επιδείχνουν οι οδηγοί προς τους μαθητές, ειδικά από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας και του Δήμου Βέροιας θα βοηθήσουν στην προσέλευση των μαθητών στα σχολεία που υπάρχουν προβλήματα.
Στη σύσκεψη ζητήθηκε και εξασφαλίσθηκε η συνδρομή της Τροχαίας στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Βέροιας για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη συνεννόηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της διέλευσης 57 μεγάλων φορτηγών (τον μήνα Οκτώβριο), με τρόπο ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία της πόλης. Τα ογκώδη αυτά οχήματα θα μεταφέρουν τα υλικά για το έργο της τελικής τοποθέτησης των ανεμογεννητριών, στην περιοχή «τσεκούρι» του Τ. Δ. Καστανιάς του Δήμου Βέροιας στο Βέρμιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου