Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΛΩΣΤ/ΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ « ΚΛΩΘΩ »

Στις 28 Μάη του 2010 ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην Κομοτηνή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της ΕΝ-ΚΛΩ με 63 εκ. ευρώ, με κρατικές εγγυήσεις, δηλαδή με χρήματα του ελληνικού λαού .
Ο απολογισμός της χρηματοδότησης του ΟΜΙΛΟΥ έχει ως εξής :
 4,7 δις δραχ. το 96 – 98 ( ΠΑΣΟΚ )
 36 εκ. ευρώ το 05 – 07 ( Ν.Δ. )
 25 εκ. ευρώ το 2010 ( ΠΑΣΟΚ )
ξέχωρα τα προνόμια που δόθηκαν συνολικά στους βιομήχανους (επιδοτήσεις, μειωμένα μεροκάματα, ελαστικά ωράρια, απολύσεις – εντατικοποίηση εργασίας κλπ ) .
Στις παραπάνω χρηματοδοτήσεις του ΟΜΙΛΟΥ συμφώνησαν :
- οι τοπικοί βουλευτές του νομού ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ )
- ο ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ
- Δήμαρχοι και νομάρχης της περιοχής μας
- η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προσωπικά ο Παναγόπουλος και
- η πλειοψηφία του σωματείου (ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ΄- ΚΟΠΛΑΝ ) .
Αποτέλεσμα της συνεχόμενης δανειοδότησης είναι :
να κλείσουν 3 εργοστάσια στη ΝΑΟΥΣΑ , 1 στην ΑΥΛΙΔΑ , 1 στα ΟΙΝΟΦΥΤΑ, 1 στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ , 1 στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ .
• Στα εργοστάσια Νάουσας – Πέλλας και Κομοτηνής οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο του 09 και δε λειτουργεί ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο.
• Οι απολυμένοι κλωστ/ργοί του ΟΜΙΛΟΥ είναι άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα , καμιά προστασία , στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δικαίωμα θεώρησης βιβλιαρίου ΙΚΑ, έχουμε φαινόμενα απόλυτης φτώχειας , σταδιακά οδηγούνται στην « πρόνοια » .
• Απλήρωτοι και μια σειρά προμηθευτές των εργοστασίων της Νάουσας (τεχνίτες-συντηρητές κλπ), απλήρωτοι φορτηγατζήδες από μεταφορές προϊόντων κλπ.
Ούτε ο πρωθυπουργός στην Κομοτηνή, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός δεν ανακοίνωσε, ότι θα δουλέψουν τα εργοστάσια, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, θα προστατευτούν οι απολυμένοι από τα κλειστά εργοστάσια ( ΤΡΙΚΟΛΑΝ – ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Β΄- ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ )
Στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης παραχώρησαν νέα προνόμια και χρήμα στην εργοδοσία, έταξαν « τουριστικά πάρκα και μουσεία » .
Τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές « πανηγύρισαν » γι΄ αυτές τις εξελίξεις πριν
2 μήνες δηλώνοντας ότι θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια με 40 !! περίπου εργαζόμενους, θα πληρωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, θα προστατευτούν οι απολυμένοι .
Στην ίδια ακριβώς ρότα των προηγούμενων κυβερνητικών βουλευτών . Στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που βασικό στόχο έχει την σταθερή εξασφάλιση της κερδοφορία των βιομηχάνων και με κρατικό χρήμα, φορτώνοντας στους εργαζόμενους, χρέη και ελλείμματα που αυτοί δημιούργησαν .
Αυτή η αντεργατική πολιτική κινδυνεύει μόνο από τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημά τους , την απόφασή τους να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση μαζί με τους φτωχούς αγρότες και ΕΒΕ .
Δεν δίνουμε κανένα « συγχωροχάρτι » σ΄ αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας .
Θέλουν τους εργάτες, άνεργους – απλήρωτους και εξαθλιωμένους.
Στην πλειοψηφία τους οι απολυμένοι έχουν πραγματοποιήσει από 7.500 έως και 10.000 ένσημα, το ίδιο και αυτοί που περιμένουν την απόλυσή τους .
« Πετιούνται » στο δρόμο απροστάτευτοι, με τα μνημόνια και την τρόϊκα, οδηγούνται για σύνταξη στον τάφο, αφού πρώτα οι βιομήχανοι κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους, τον πλούτο που χρόνια παράγουν .
Δεν έχουμε σκοπό ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ .
Παλεύουμε για το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στη ζωή.
Αγωνιζόμαστε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που αποκλειστικό στόχο θα έχει την κάλυψη των δικών μας αναγκών .

Με απόφαση της χθεσινής Γ.Σ. ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Σεπτέμβρη στη Θεσ/νίκη .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Να παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας για τους απολυμένους και απλήρωτους κλωστ/ργούς που σπουδάζουν παιδιά, που έχουν πάρει δάνεια από ΟΕΚ.
 Να δοθεί ενόψει του χειμώνα επίδομα θέρμανσης .Να μην αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου.

Για τους απολυμένους απ΄τα κλειστά εργοστάσια

 Την επέκταση του νόμου της εισοδηματικής ενίσχυσης σ΄όλους τους απολυμένους - άνεργους .
 Να θεωρηθούν τα ατομικά βιβλιάρια υγείας και να δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .
 Να μετρηθεί ο χρόνος ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

Για τους εργαζόμενους της ΕΝ-ΚΛΩ

 Με ευθύνη κυβέρνησης και ομίλου να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλοι οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν τα εργοστάσια , να μη γίνει καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις .


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου