Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη: «Ο Λάζαρος έχασε νωρίς την ψυχραιμία του» Απάντηση της Χ. Ουσουλτζόγλου στον Λ. Τσαβδαρίδη

Από το γραφείο τύπου της υποψήφιας Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία», κας. Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, εστάλη η παρακάτω απάντηση στις ανακοινώσεις του συνυποψηφίου της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, κ. Λ. Τσαβδαρίδη:

«Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να καταλάβει τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται αλλά και βρέθηκε κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του ο συνυποψήφιός μου για το Δ. Βέροιας, κ. Λ. Τσαβδαρίδης.

Από τη μια, είχε να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους έξω από την αίθουσα και από την άλλη, έπρεπε να πείσει τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στην αίθουσα. Η αγωνία του συνυποψηφίου μου να πείσει ότι από τη μια είναι πιο αξιόπιστος από τη δική μας παρουσία και από την άλλη ότι είναι ικανότερος από τους παρευρισκόμενους εσωκομματικούς του αντιπάλους, τους οποίους και με μαεστρία χρησιμοποιεί κατά περίπτωση είτε ως υποψηφίους είτε ως χειροκροτητές, τον οδήγησε εν τέλει στην πλήρη απώλεια της ψυχραιμίας του.

Οι πολίτες όμως δε θέλουν θυμωμένους Δημάρχους. Θέλουν Δημάρχους ψύχραιμους, που δεν κραυγάζουν, που δεν πολώνουν, που δε θίγουν.

Ο συνυποψήφιός μου για το Δήμο της Βέροιας, κ. Λ. Τσαβδαρίδης, προφανώς και αντιμετωπίζει τις δημοτικές εκλογές ως διαγωνισμό δημοτικότητας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά ιδέα του, μέσα σε ένα κρεσέντο έπαρσης, να μου προτείνει τη διεξαγωγή κοινά συμπεφωνημένης δημοσκόπησης.

Είναι δικαίωμα του κ. Τσαβδαρίδη να δυσφημεί και να συκοφαντεί εμένα, πασίγνωστη εφημερίδα της Θεσσαλονίκης αλλά και ακόμα πιο γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία ερευνών ότι δήθεν κατασκευάζουμε δημοσκοπήσεις. Προφανώς όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν οι ύβρεις. Το περιμέναμε αλλά ήρθε λίγο νωρίτερα. Είναι επίσης δικαίωμα του κ. Τσαβδαρίδη να παίζει με επικοινωνιακές φούσκες περί διεξαγωγής κοινής δημοσκόπησης. Προφανώς για κάποιους η πολιτική είναι παιχνίδι.

Είναι όμως θράσος να κατηγορείς συνυποψηφίους σου για κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις όταν η παράταξή σου ουδέποτε σε «σφυγμομέτρησε» προκειμένου να σε νομιμοποιήσει στους πολυπληθείς οπαδούς της για το χρίσμα που –κοινοβουλευτικώ δικαίω και εν κρυπτώ- σου παραχώρησε. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σχετικά τέλος με το θλιβερό και εγκληματικό συμβάν της πυρκαγιάς στη χωματερή του Αλιάκμονα, την ώρα που ο συνυποψήφιός μου λαΐκιζε και δημαγωγούσε, όλο το αρμόδιο επιτελείο του Δήμου μαζί με την Πυροσβεστική κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσουν μια φωτιά που σε περίεργο χρόνο ξέσπασε και σε περίεργο χρόνο εξαπλώθηκε. Κάποιοι την Παρασκευή έκαψαν τον Αλιάκμονα. Θα βρεθούν.

Σε κάθε περίπτωση, λεπτομέρειες και ευθύνες για τη διαχείριση και την πορεία των απορριμμάτων θα μπορούσε να πάρει ο κ. Τσαβδαρίδης ρωτώντας τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), κ. Ν. Παπαποστόλου, τον οποίο τυχαίνει να έχει συμπεριλάβει και ως υποψήφιο στον συνδυασμό του.

Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Ο συνυποψήφιός μου κ. Τσαβδαρίδης ας μην ξεχνά ότι είτε κερδίσει είτε χάσει, θα πρέπει σύντομα να συνεργαστούμε στο νέο Δήμο για το κοινό καλό αυτού του τόπου. Η πλήρης αδιαφορία του για την καλλιέργεια ενός –έστω- ελάχιστου κλίματος αξιοπρεπούς συνεννόησης μεταξύ μας, δείχνει έναν υποψήφιο που μάλλον δεν σκοπεύει να παραμείνει για πολύ καιρό στη θέση του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος… ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου