Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Με σταφυλοπαραγωγούς συναντήθηκε η Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη


Συναντήσεις με σταφυλοπαραγωγούς σε Τρίλοφο και Φυτειά είχε την Τρίτη, 14/09/2010 η Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία» για το Δ. Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.

Σκοπός των συναντήσεων υπήρξε η αναζήτηση λύσεων στο οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές, σχετικά με την διάθεση της παραγωγής τους στην οίνοποιητική βιομηχανία . Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ , Θεόδωρος Παπακωσταντίνου, που συνόψισε τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς σταφυλιού, παρουσιάζοντας μια συνολική εικόνα του προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους παραγωγούς, η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή ενέργεια που θα συμβάλει στην άμεση επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στόχων των αμπελοκαλλιεργητών, προτείνοντας την εκπόνηση μελέτης που θα υποδείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

Η προτεινόμενη μελέτη, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει α) την προοπτική σύστασης ανταγωνιστικών τοπικών συνεταιρισμών, β) την καθιέρωση ονομασίας προέλευσης για την ποικιλία του ξυνόμαυρου σταφυλιού, γ) την ανάπτυξη μονάδων αγροτουρισμού και την σύνδεσή τους με την τοπική παραγωγή, καθώς και δ) τη διάθεση των προϊόντων της περιοχής προς τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τους αμπελοκαλλιεργητές παραγωγούς του Δ. Δοβρά. Το εξαιρετικό και διεθνούς φήμη κρασί το οποίο παράγουν αξίζει καλύτερης τύχης. Συζητήσαμε διεξοδικά προβλήματα και λύσεις και έκανα σαφές στους παραγωγούς ότι μέσα στο Αγροτικό Πρόγραμμα του συνδυασμού μας, της «Συμπολιτείας», υπάρχει ήδη έτοιμο Σχέδιο Δράσης στοχευμένο στη συγκεκριμένη γεωργική παραγωγή, τόσο σε επίπεδο μελλοντικού σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου το κρασί της περιοχής αυτής να βρει την εμπορική πορεία που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου