Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκέψεις της Ίλιας Ιωσηφίδου σε φορείς - συλλόγους




Από το γραφείο τύπου της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών γνωστοποιείται η προεκλογική κίνηση της Ίλιας Ιωσηφίδου:
«αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα»

Τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό ΒΑΕΝΙ επισκέφθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Ίλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου.
Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φουντούλης και στελέχη του Συνεταιριστικού Οινοποιείου την ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και της ανέφεραν τα αιτήματα του αμπελοοινικού κλάδου.
Η Ίλια συνομίλησε με παραγωγούς που παρέδιδαν τη σοδειά τους και αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους. Δεσμεύτηκε, με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, να προωθήσει δράσεις –απούσες τα προηγούμενα χρόνια- που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και θα αναδείξουν τη Νάουσα ως πόλη του κρασιού. Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε την ιστορική σημασία του οίνου στην περιοχή μας και υποστήριξε ότι η οργανωμένη προβολή της αμπελοκαλλιέργειας θα φέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας, μέσω του οινικού τουρισμού.

«είμαστε δίπλα σας»
Θερμής υποδοχής έτυχαν, από τα παιδιά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΥΦΑΔΙ», η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Ίλια Ιωσηφίδου – Αποστόλου και η κ. Αθηνά Μαλάκη – Δελητζάκη∙ η υποψήφια δημοτική σύμβουλος επισήμανε όσες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα άτομο με ειδικές δεξιότητες στην πόλη μας, που είναι δυσπρόσιτη σε ΑμΕΑ.
Η κ. Ευγενία Ζάλιου, εκ μέρους του Δ.Σ. ανέφερε το πρόσφατο πρόβλημα που ανέκυψε στην Εργατική Εστία, με σοβαρό ενδεχόμενο την παύση λειτουργίας του Κέντρου. Το ζήτημα οδεύει προς διευθέτηση, καθώς υπάρχει προφορική διαβεβαίωση της υπουργού Εργασίας κ. Νταλάρα για διετή παράταση της δωρεάν στέγασης σε αίθουσα του Κ.Ε.ΝΕ. Το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέροια (ΚΕΜΑΕΔ) έχει πιστοποίηση να διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να χρηματοδοτείται από αυτά, ώστε να μπορεί να πληρώνει τα έξοδά του.
‘‘Πάνω από όλα χρειάζεται… πιστοποίηση της αγάπης μας προς εσάς - είμαστε δίπλα σας’’, είπε η Ίλια. Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα του ΥΦΑΔΙΟΥ και τόνισε πως η συμπεριφορά μας απέναντι σε ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Δήλωσε ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος θα φροντίζει να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες του διευρυμένου δήμου Νάουσας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έργα ουσίας και όχι με εκδηλώσεις εντυπώσεων, που πραγματοποιούνται υπό μορφή ημερίδας - μια φορά το χρόνο.

«στόχος η αναβάθμιση»
Με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας συζήτησε η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Ίλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου, συνοδευόμενη από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο κ. Αθηνά Μαλάκη – Δελητζάκη.
Ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Αντώνης Λογγινίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας, όπως προβλέπεται από το αρμόδιο υπουργείο. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έθεσαν σειρά άλλων ζητημάτων προς επίλυση, που σχετίζονται –κυρίως- με την έλλειψη υλικών.
Η Ίλια ενημερώθηκε για όλα τα θέματα, τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνουν σαφείς οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και υποστήριξε ότι το νοσοκομείο μας μπορεί να αποφύγει την υποβάθμιση αν λειτουργήσει καινοτομικά (π.χ. με την αγορά σπινθηρογράφου ή μαγνητικού τομογράφου, με τη δημιουργία πτέρυγας αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων κ.ά.).
Η υποψήφια δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Νάουσας ζήτησε άμεση συνάντηση με τον διοικητή κ. Τσακπουνίδη, με σκοπό το σχεδιασμό καλύτερης οργάνωσης του νοσοκομείου και αναβάθμισης στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«επιζητούμε τη συνεργασία»
Οι σχέσεις δήμου - αγροτικών συνεταιρισμών και η επαναλειτουργία του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της υποψηφίας δημάρχου κ. Ίλιας Ιωσηφίδου – Αποστόλου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας.
Την Ίλια και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που τη συνόδευαν, υποδέχθηκε ο πρόεδρος Κώστας Ταμπακιάρης και μέλη του Δ.Σ. Ο πρόεδρος του Α.Σ.Ν. ανέφερε ότι όλοι στις προεκλογικές περιόδους τάζουν πολλά στους αγρότες αλλά μετά τις εκλογές τους αγνοούν. Δήλωσε μάλιστα πως ο ίδιος ήρθε σε ρήξη με το δήμαρχο, για το θέμα του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων: ‘‘ως Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών είχαμε σχεδόν καταλήξει, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να αξιοποιηθεί το Ινστιτούτο, για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί - την ανάπτυξη νέων ποικιλιών και τη στήριξη της δενδροκομίας. Αντ’ αυτού ο κ. Καραμπατζός σχεδίαζε, δίχως να ρωτήσει τους αγρότες, να δημιουργηθεί εκεί εργαστήριο υπολειμματικότητας (διότι εκείνη την περίοδο ήταν στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα). Αυτό για μένα είναι λαϊκισμός! Είναι ανάγκη να αναδιοργανωθεί σωστά το Ι.Φ.Δ.Ν.». Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή μας, επισήμανε ότι η έλλειψη νερού θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια: ‘‘φαντάζεστε μια αγροτική οικονομία σαν της Νάουσας να αδρανεί, λόγω ανεπάρκειας νερού;».
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Φουντούλης πρόσθεσε ότι το Ινστιτούτο μπορεί να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του μάρκετινγκ και καυτηρίασε το γεγονός πως η νυν δημοτική αρχή έχει δώσει λίγα χρήματα για αγροτική οδοποιία.
«Το Ινστιτούτο θα μπορούσε να στελεχωθεί κι από το Πανεπιστημιακό Τμήμα της πόλης μας, έτσι ώστε να μπει στην παραγωγική διαδικασία», πρότεινε η επικεφαλής της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». «Σκοπός μας δεν είναι να καπελώσουμε ούτε να πατρονάρουμε τους αγρότες, επιζητούμε τη συνεργασία μεταξύ δήμου και Αγροτικών Συνεταιρισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου