Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη: «Ποιος πολιτικός πολιτισμός;»

Από το γραφείο τύπου της επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία» και υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας, Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, εστάλη η παρακάτω δήλωση σχετικά με ανακοινώσεις του Δημάρχου Απ. Παύλου κ. Νεστορόπουλου:

«Έχω εγκαίρως ενημερώσει ότι οι συκοφαντίες και τα ψέματα δεν θα μένουν αναπάντητα. Ο συνδυασμός Τσαβδαρίδη, πανικόβλητος, κλιμακώνει τα παλαιοκομματικά του γυμνάσια και καταφεύγει στην πολιτική καπηλεία, με την ελπίδα ότι παραπλανώντας τους πολίτες θα μαζέψει περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο κ. Νεστορόπουλος, Δήμαρχος Απ. Παύλου, πανηγυρίζει –και καλά κάνει – για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της «κατασκευής εσωτερικού δικτύου λυμάτων στο Μακροχώρι», ένα έργο τεράστιας και πολλαπλής σημασίας για την περιοχή. Το πρόβλημα όμως είναι ότι (άτεχνα) εμφανίζει το έργο αυτό ως αποκλειστικά δικό του.

Εμείς αποκαθιστούμε την αλήθεια με γεγονότα, επιχειρήματα και αριθμούς που αφορούν στην καθοριστική συμβολή του Δήμου Βέροιας στο έργο.


Για την πρόταση στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής υποβλήθηκε αίτηση από την ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ με αριθμό πρωτοκόλλου 1449/14-06-2010 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) για την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου. Έτσι λοιπόν με αριθμό πρωτοκόλλου 181011/13-09-2010 προχώρησε η διαδικασία ένταξης της πράξης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.
Αν και η μελέτη συντάχθηκε από το Δήμο Απ. Παύλου, όπως ήταν φυσικό, την ωρίμανση της και όλες τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου τα διαχειρίστηκε αρχικά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας και στη συνέχεια και μετά από υπόδειξη της Ε.Υ.Δ του Επιχειρησιακού προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη" την διαχειρίστηκε η ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, η οποία και υπέβαλε τελικά την αίτηση του έργου που εντάχθηκε. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα ήρθε 2 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και ότι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ. Βέροιας συνεργάστηκαν επανειλημμένα με τη Διαχειριστική Αρχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος και ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βεροίας. Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν συμβεί αν ο Δήμος Βέροιας και η ΔΕΥΑ Βέροιας δεν είχε αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια για την μελέτη και την υλοποίηση τέτοιων έργων, αν δεν υπήρχε η επίδειξη βούλησης για την υλοποίηση του έργου από τον τελικό δικαιούχο (αρχικά δήμος Βέροιας και μετέπειτα ΔΕΥΑ Βέροιας) και αν τέλος δεν ήταν έργο σε ένα Δήμο που αγωνιστήκαμε για να είναι μέρος του διευρυμένου Δήμου Βέροιας. Αυτή είναι όλη η αλήθεια.

Τα μαθήματα πολιτικού πολιτισμού συνεχίζονται από τους εκνευρισμένους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μετά από τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, μετά από την καταστρατήγηση κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας, παραδίδουν πλέον μαθήματα πολιτικής καπηλείας. Εμφανίζουν ως δικά τους, έργα που έγιναν σε συνεργασία με άλλους! Λυπηρά φαινόμενα μιας ακόμη πιο λυπηρής φιλοσοφίας για την Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου