Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Επαναλήφθηκαν οι άγονες εντάσεις και αντιπαραθέσεις Κυριάρχησε η συζήτηση για τα αντιπλημμυρικά και το ΚΑΠΗ Επισκοπής


Σε κλίμα έντασης και σφοδρών αντιπαραθέσεων κύλησε άλλη μια μακρόσυρτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανθεμίων την Τρίτη. Η εκτός ελέγχου συνεδρίαση διήρκησε κοντά στις 5.30 ώρες με τα προημερησίας διάταξης θέματα να κρατούν κοντά στις 2 ώρες.
Ο Δήμαρχος προημερησίας ευχήθηκε στους μαθητές του Δήμου που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και σ’ όσους συμμετείχαν στις εξετάσεις.
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπόφτσης ανέφερε κλοπή καλωδίων από τσιγγάνους σε αρδευτική πομώνα στη Μαρίνα και ζήτησε να ενισχυθεί σχετικός κωδικός.

Για το ΚΑΠΗ Επισκοπής
Το ζήτημα του ΚΑΠΗ Επισκοπής και η αδυναμία πραγματοποίησης Δ.Σ. που έφερε ο κ. Ιωαννίδης μετά και την μείωση από την επίτροπο 20.000 ευρώ από τον πρ/σμό (από 35χιλ. σε 15) απασχόλησε γύρω στην μία ώρα.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα φέρει το θέμα σε επόμενο συμβούλιο για να απαντήσει στο ζήτημα διεξοδικά, και ο κ. Ιωαννίδης τον επέκρινε για εσκεμμένη αναβολή με στόχο να μην συζητηθεί το θέμα.
Το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις με την συμμετοχή στη συζήτηση των Λιοτάκη, Καρυπίδη που επέκριναν τον δήμαρχο για την πολιτική του στα ΚΑΠΗ, ενώ από την άλλη το δήμαρχο να την υπερασπίζεται. Μάλιστα υπήρξε και σφοδρή αντιπαράθεση Κερεμίδου – Ιωαννίδη.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Επισκοπής κ. Στέφανος Θεοδωρίδης που ανέφερε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στο ΚΑΠΗ Επισκοπής αν και το ζήτησε ο ίδιος από την κ. Κερεμίδου (αντιπρόεδρο του ΚΑΠΗ Επισκοπής).
Σε άλλο θέμα η Πρόεδρος του Τ.Σ. Χαρίεσσας κ. Παυλίδου Προύντση ζήτησε την παρέμβαση του δήμου σε αυλάκι στη Χαρίεσσα κοντά στον υδατόπυργο για να μην υπάρξει πρόβλημα με οικογένεια λόγω πλημμύρας με τον αντιδήμαρχο κ. Στογιάννη να υποστηρίζει ότι συγκεκριμένη παρέμβαση σε αυλάκι δεν είναι του Δήμου Ανθεμίων

Αντιπλημμυρικά 220.000 ευρώ
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε αυτό της τροποποίησης του πρ/σμού με κατάργηση πίστωσης και δημιουργία νέων κωδικών. Η πρόταση του δημάρχου είναι η κάλυψη του ποσού των 220.000 ευρώ από το αποθεματικό (λόγω κατάργησης τους από τον Θησέα). Τα έργα αυτά δεν θα μπορέσουν να εγκριθούν από την ΤΥΔΚ (λόγω απουσίας ηλεκτρολόγου μηχανικού).
Η παράταξη Καρυπίδη οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι και η παράταξη Θεοδωρίδη αντιτάχθηκαν στην πρόθεση του δημάρχου ζητώντας πιο συγκεκριμένες θέσεις για το που θα πραγματοποιηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα.
Κατά την ψηφοφορία δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση και ένταση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη διατύπωση από τους συμβούλους των προθέσεων τους. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά αμέσως ήρθε η έντονη αντίδραση της μειοψηφίας και συγκεκριμένα του κ. Ιωαννίδη που τόνισε ότι εσκεμμένα ο Πρόεδρος δημιούργησε εντάσεις για να παραπλανήσει τις θέσεις των συμβούλων επειδή η δημοτική αρχή δεν είχε την πλειοψηφία στο σώμα.
Απόφαση παραχώρησης χώρου στην πλατεία Επισκοπής για την τοποθέτηση μνημείου

Μνημείο Ποντιακής Γενοκτονίας στην πλ. Κοπανού
Ομόφωνα αποφάσισε το σώμα την παραχώρηση χώρου στην πλατεία Κοπανού για την ανέγερση μνημείου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ύστερα από αίτηση της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού

Επιχορηγήσεις συλλόγων
Το σώμα ενέκρινε την επιχορήγηση με 2.500 ευρώ του Μ. Αλέξανδρου φέτος θα γίνει 14 – 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και σειράς εκδηλώσεων με 1.000 ευρώ όπως 2.000 ευρώ για την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού (1.000 για το μνημείο), από 1.000 ευρώ Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής και Αγ. Μαύρα Μονοσπίτων, 2.000 ευρώ για τον Α.Σ. Λευκαδίων.
Σε άλλο θέμα που αφορούσε την κατάργηση αφύλακτων διαβάσεων στην Επισκοπή πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου να μετατραπούν σε φυλασσόμενες 2 διαβάσεις.

Ανακλήθηκε η απόφαση για την οριστική παραχώρηση 100 στρεμ. στην ΑΦΟΙ Καρυπίδη
Επίσης σ’ άλλο σημαντικό θέμα το σώμα προχώρησε στην ανάκληση απόφασης που είχε λάβει το 2008 για την οριστική εκποίηση και μεταβίβαση κυριότητας στην εταιρία ΑΦΟΙ Καρυπίδη (100 στρεμ. από την Χαρίεσσα) και διεκδίκησε αποζημίωση από την μη υλοποίηση της εκποίησης.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πέρασε αρκετό διάστημα και δεν πραγματοποιήθηκε η επένδυση και δεν είναι δυνατό να περιμένει άλλο. Την πρόταση του ψήφισε η πλειοψηφία και οι Θεοδωρίδης, Τσαγκαλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου