Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αγωνίζομαι, Συμμετέχω, Διεκδικώ (Για ποιο λόγο και με ποιο σκοπό). Του Λάζαρου Χατζηιωαννίδη*

Οι κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών και η ελλιπής αντίδραση των τοπικών διαχειριστών, είναι γεγονός πως οδήγησαν τον τόπο μας σε μια βαθιά κρίση, μια κρίση η οποία διαμορφώνει στους πολίτες την αίσθηση ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα του απλού ανθρώπου και λειτουργεί ερήμην του.

Γίνεται λοιπόν σαφές πως η αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου σε μια πιο προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα.
Δεν επιδέχεται αναβολής δηλαδή η ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων με άμεσο και πρώτιστο καθήκον την αντιμετώπιση των συνεπειών όλων των λάθος αποφάσεων που μας έφεραν εδώ.
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή που θα κλιθούμε σαν τοπικές κοινωνίες να αναλάβουμε την ευθύνη να στηρίξουμε με την ψήφο μας το πλάνο που θα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την προστασία και τη δημιουργική αξιοποίηση του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και τη χρήση της γνώσης προς όφελος του συνόλου, ή ακόμα το πώς ορίζουμε το δημόσιο χώρο και τα συλλογικά αγαθά, πως αντιλαμβανόμαστε τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα ατομικά δικαιώματα και εντέλει πώς θα συμβάλουμε στο να οργανωθεί καλύτερα η δημοκρατία και οι θεσμοί.
Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε το σχέδιο που απαντά με τον καλύτερο τρόπο στα παραπάνω.
Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε τους ανθρώπους να το εφαρμόσουν με επικεφαλής τον Δημήτρη Ρίζο.
Για εμάς η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι απλά ένας τίτλος, είναι και ένα όραμα, ένα όραμα για το οποίο αξίζει να αναλάβεις την ευθύνη της Ενότητας, της Δράσης και της Συμμετοχής.

Καλό Αγώνα!


* Ο Λάζαρος Χατζηιωαννίδης είναι υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου