Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2011


Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των Ξενοδόχων για την προβολή ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010-2011 ήταν το θέμα της σύσκεψης που έγινε την Τετάρτη (6/10) στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Βέρμιον», σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αρχή της σύσκεψης ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου με στόχο την προβολή της Νάουσας ως τουριστικό προορισμό. Επεσήμανε ότι η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής και συστηματική, ότι γίνεται όλο το χρόνο με διάφορα μέσα και ότι το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου με τη συμβολή της Δ.Ε.Τ. και της ΔΕΤΑΒ, (καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, αφιερώματα σε τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημιστικά spot, φιλοξενίες τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων κλπ.) που προβάλλουν τα αξιοθέατα της περιοχής: Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», Σχολή Αριστοτέλους, Άλσος Αγίου Νικολάου, Αποκριά, Ολοκαύτωμα, Κρασί κ.ά.
Τόνισε ότι η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού συντόμευσε πάρα πολύ τις αποστάσεις από περιοχές και αστικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας (Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κέρκυρα). Για το λόγο αυτό είπε ότι η προβολή που προτείνεται για τη χειμερινή περίοδο 2010-2011 θα είναι στοχευμένη ώστε να προσελκύσει επισκέπτες από τις περιοχές αυτές τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή), αφού είναι γνωστό ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει ικανοποιητική πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία. Σημείωσε ότι την περίοδο της εφετινής Αποκριάς έγινε προβολή με διαφημιστικά spot σε τηλεοπτικά κανάλια της Δυτικής Ελλάδας (Άρτα, Κέρκυρα) και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά και αρκετά λεωφορεία ήρθαν στη Νάουσα το εορταστικό τριήμερο. Αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου που έγιναν (Κολυμβητήριο, Πολ. Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, ανάπλαση Αράπιτσας κ.ά.), στα έργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα (Επανάχρηση «Βέτλανς», Ποδηλατόδρομος, δράσεις του προγράμματος «Βέρμιο»), καθώς και στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία Οδός, λέγοντας ότι θα συμβάλλουν ουσιαστικά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους. Είπε επίσης ότι, το επόμενο διάστημα ο Δήμος Νάουσας θα υποβάλλει πρόταση προγράμματος προβολής στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (βιβλίο-λεύκωμα, χάρτες, dvd κ.ά.) σε συνέχεια ανάλογου προγράμματος που υλοποίησε στο Γ’ Κ.Π.Σ. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι στην κοινή προσπάθεια για το μετασχηματισμό της τοπικής οικονομίας σε νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση, ο τουρισμός είναι σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας, η οποία διαθέτει φυσικές ομορφιές, αξιόλογα μνημεία και πλούσια παράδοση και γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Β. κ. Χρήστος Παππάς, αναφέρθηκε στα προτεινόμενα μέσα προβολής (έντυπα μέσα, τηλεοπτικά κανάλια), στον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος και τη συνεργασία με όλα τα ξενοδοχεία μέσω ειδικού portal στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.naoussa.gr. Ο Δ/ντής της Δ.Ε.Τ. κ. Νίκος Αντωνιάδης και το στέλεχος κ. Μαρία Μίλη, παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τους τρόπους προβολής. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων-ξενώνων και αποφασίσθηκε το επόμενο διάστημα μικτή επιτροπή του Δήμου- Ξενοδόχων να οριστικοποιήσει το Πρόγραμμα Προβολής, τον προϋπολογισμό και να αναλάβει να προωθήσει έγκαιρα την υλοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου