Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προγραμματικές θέσεις της Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη: «Πυλώνας Τέταρτος - Επένδυση στην Κοινωνική Μέριμνα και τη Δημόσια Υγεία»


Από το γραφείο τύπου της επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία» και υποψήφιας Δημάρχου Δ. Βέροιας, Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, ο Δήμος μας άνοιξε μια μεγάλη «κοινωνική ομπρέλα» σε εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που το είχαν πραγματικά ανάγκη. Οι υπηρεσίες αυτές αναβαθμίζονται και διευρύνονται. Δεν πήραμε τυχαία την επιβράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτές μας τις πολιτικές επιλογές. Η προσπάθεια εντείνεται και εξειδικεύεται πλέον ακόμη περισσότερο, με τις εξής δράσεις:

 Ως προς την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων:
o Διεύρυνση των υπηρεσιών του Κοινωνικού Ταμείου στις νέες περιοχές του Δήμου, από τα Ριζώματα ως τον Άγιο Γεώργιο.
o Καταγραφή των ευπαθών ομάδων με στόχο την εκπόνηση ειδικών εξειδικευμένων ανά ομάδα δράσεων.
o Υποστήριξη ατόμων με σύνδρομο Down και των οικογενειών τους, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
o Δράσεις συμβουλευτικής - κοινωνικής υποστήριξης και ψυχολογικής στήριξης για μείωση της μαθητικής διαρροής στα σχολεία που αυτή υπάρχει.
o Διευκόλυνση της πρόσβασης των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα σε όλα τα δημοτικά κτίρια αλλά και της κίνησής τους στο Δήμο.
o Αναβάθμιση και κατασκευή νέων (όπου χρειάζεται) βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων μητέρων.
o Αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
o Επέκταση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» σε ολόκληρο το Δήμο.
o Λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου για το παιδί και την οικογένεια, ευέλικτου και μεταφερόμενου ώστε να προσφέρει υπηρεσίες σε κάθε γωνιά του Δήμου.
o Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ εντός του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ.

 Υπηρεσίες υγείας.
o Διεύρυνση των υπηρεσιών του Κοινωνικού Ιατρείου στις νέες περιοχές του Δήμου, με παράλληλη υποστήριξη της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων.
o Εφαρμογή του προγράμματος τηλεϊατρικής (e-health), ώστε να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες ευπαθών ομάδων, όπως τα άτομα της τρίτης ηλικίας, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές του νέου Δήμου.
o Προώθηση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δημιουργίας κινητών δημοτικών υπηρεσιών (walk – in centers), που θα επισκέπτονται όλες τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε προβλήματα μικρού κινδύνου για την υγεία αλλά και την παροχή πρωτοβάθμιων ή εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών (π.χ. ιατρικές συμβουλές, μικροτραυματισμοί και μικροασθένειες, έλεγχος αρτηριακής πίεσης, προβλήματα αυτιών, μολύνσεις, φροντίδα πληγών κλπ.).
o Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σε όλο το Δήμο προσυμπτωματικής διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του παχέος εντέρου.
o Δημιουργία προγραμμάτων προληπτικής υγείας που θα καλύπτουν το σύνολο του Δήμου (π.χ. αντικαπνιστική και διατροφική αγωγή για νέους, αγωγή υγείας, πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κλπ.)
o Προστασία των αδέσποτων ζώων με την αναβάθμιση του υφιστάμενου κυνοκομείου και τη στελέχωση του με το επιπλέον αναγκαίο προσωπικό.
o Πρόβλεψη ειδικών περιφραγμένων χώρων στα πάρκα του Δήμου για τα οικόσιτα σκυλιά, περισυλλογή ακαθαρσιών με ειδικές σακούλες, κλπ.

Η Επένδυση στην Κοινωνική Μέριμνα και τη Δημόσια Υγεία αποτελεί τον Τέταρτο Πυλώνα του Προγράμματός μας. Απαντάμε με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις στις προκλήσεις του Μέλλοντος».

Τονίζεται τέλος ότι το 24-σέλιδο Πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμπολιτεία», όπως και τα θεματικά προγράμματα για κάθε δημοτική περιφέρεια (Απ.Παύλος, Βεργίνα, Δοβρά και Μακεδονίδα) διανέμονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου, διατίθενται από το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού στην οδό Μητροπόλεως 26 στη Βέροια ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να τα αναζητήσουν και ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα www.simpolitia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου