Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα της Δώρας Μπαλτατζίδου


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Με το νεό χάρτη της Αυτοδιοίκησης ο Νομός Ημαθίας εντάσσεται στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ως περιφερειακή ενότητα Ημαθίας. Η Νομαρχία Ημαθίας θα λειτουργεί ως ένα τμήμα της μεγάλης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναμφισβήτητα το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δίνει στην χώρα μας τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά σε ένα Μέλλον καλύτερο, πιο ασφαλές, πιο δίκαιο, πιο αισιόδοξο.
Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και υπεύθυνο σε κάθε νομό τους Αντιπεριφερειάρχες, θα συγκροτηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αποτελείται από 71 Περιφερειακούς Συμβούλους οι οποίοι θα εκλεγούν με την ψήφο σας, στις 7 Νοεμβρίου 2010, από τους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Νομός Ημαθίας θα εκπροσωπείται με 5 Περιφερειακούς Συμβούλους που θα εκλεγούν συνολικά από όλες τις παρατάξεις.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θα είναι μια κατεξοχήν μεταρρυθμιστική προσπάθεια για το καλό και την πρόοδο της χώρας, της δίνει την ευκαιρία να αλλάξει. Δίνει όμως σε όλους μας την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και εμείς. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα αποτελεί μια τεράστια δύναμη, οικονομική, πολιτική, κοινωνική πολιτισμική.
Αυτή η νέα διοικητική δομή είναι ένα συνολικό σχέδιο, για μια βαθιά αλλαγή του κράτους, μια ριζική ανατροπή της αντίληψης άσκησης της εξουσίας. Το Περιφερειακό συμβούλιο θα είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, την Υγεία, την Παιδεία, τον τουρισμό, τον Αθλητισμό, τα τεχνικά έργα και τις υποδομές, το περιβάλλον και την προστασία του.
Χρειάζονται επομένως από το νομό μας, ισχυρές φωνές, άνθρωποι με θέληση, με συγκρότηση και δυναμισμό, που θα διεκδικούν χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς διαχωριστικές γραμμές για να πετύχουν ουσιαστικά αποτελέσματα και μετρήσιμα οφέλη.
Σε αυτές τις εκλογές είμαι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας και με συναίσθηση της ευθύνης και κίνητρο μόνο την προσφορά επιθυμώ να θέσω όλες τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στην υπηρεσία του κάθε συντοπίτη μας. Με ισχυρή θέληση, αποφασιστικότητα, συνέπεια και δυναμισμό, με διάθεση για προσφορά επιθυμώ να συμβάλλω από την πλευρά μου στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας, σε πολυεπίπεδες δράσεις, σε διαρκείς διεκδικήσεις.
Με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις όπως άλλωστε μαρτυράει η πολύχρονη δράση μου.
Φίλες και Φίλοι
Η περιοχή μας πρέπει να αλλάξει πρόσωπο για το καλό όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Απαιτείται πλέον η ουσιαστική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να εξασφαλιστούν πόροι, ανάπτυξη, πρόοδος.
Στην Κεντρική Μακεδονία ενωνόμαστε όλοι σαν μια γροθιά με υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον ικανό έμπειρο ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ, και αντιπεριφερειάρχη τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΝΟ, στον συνδυασμό «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Γιατί ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε. Γιατί οι τοπικές μας κοινωνίες όλοι οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες κουβέντες, γιατί έπαψαν να πιστεύουν σε κούφιες υποσχέσεις. Γιατί κουράστηκαν την στασιμότητα, την διαφθορά και την αδιαφορία.
Αναζητούν άμεσα λύσεις στα μεγάλα, αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας. Με ενότητα και συστράτευση, παρά την δύσκολη, οικονομικά και κοινωνικά, περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, μπορούμε να προωθήσουμε ζητήματα απλά και σύνθετα, να λύσουμε προβλήματα, να ξεπεράσουμε δυσκολίες, να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας.
Με αυτές τις σκέψεις και με οδηγό τη συνείδηση μου, την αγάπη μου για το νομό και τη δύναμη που μου δίνετε όλοι σας, σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές, ζητώ να με υποστηρίξετε και να με εμπιστευθείτε με την ψήφο σας. Περιμένω τη βοήθεια και την ανταπόκριση σας στο πρόσωπο μου για να δούμε ελπιδοφόρα το μέλλον, να νοιαστούμε για την πατρίδα μας, να συνυπάρχουμε περήφανα στον τόπο μας. Για να αρχίσουμε επιτέλους να ονειρευόμαστε ….
Με τη συλλογική μας προσπάθεια οι εκλογές θα καταγράψουν την απόφαση του Ημαθιώτικου λαού, μια απόφαση ριζικής αναμόρφωσης του Νομού για να σπάσουν οριστικά τα δεσμά της εξάρτησης και να μπορέσει να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, αξιοποιώντας τους ανθρώπους του και το φυσικό του πλούτο. Ένας Νομός με συλλογική αυτοπεποίθηση ένας Νομός με συλλογική δράση, έναν κυρίαρχο Νομό με κυρίαρχο τον πολίτη. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μου αλλά και η προσπάθεια όλων μας.
Στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, με διάθεση να αγωνιστώ και να εργαστώ σκληρά για τον τόπο μας, για τον καθένα σας ξεχωριστά, συμμετέχω ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και ζητώ την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να σας διαψεύσω.
Με εκτίμηση και αισιοδοξία για τη στήριξή σας
Δώρα Μπαλτατζίδου
Νομαρχιακή Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου