Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

«Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι.» Τόμας Έντισον

Είμαστε πολιτισμένοι; Είμαστε ευσπλαχνικοί; Είμαστε ηθικοί; Μα πώς νάμαστε όταν η οικονομία μας θρέφεται από το αίμα των ζώων; Πώς νάμαστε όταν η ανθρώπινη κτηνωδία μας δεν έχει τέλος αρχίζοντας από το πιάτο μας και συνεχίζοντας στο ρουχισμό μας και στη διασκέδασή μας; Όταν τη ζωή τους την κάναμε θέαμα και το θάνατό τους χαρά, με το κυνήγι, τις κυνομαχίες, τις ταυρομαχίες και τις κάθε είδους ζωομαχίες; Όταν εξοντώνουμε εκατομμύρια ζώα αφού πρώτα τα βασανίσουμε φρικτά στα ερευνητικά εργαστήρια ; Και όλα αυτά γίνονται νόμιμα, με απούσα όμως την ηθική.
Οι πάσης φύσεως σφαγές των ζώων, είτε για τροφή, είτε για επιστημονικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς και η θεαματοποίηση της ζωής τους, προσβάλλουν την ανθρωπιά μας, την ηθική μας, την ευσπλαχνία μας και τον πολιτισμό μας, ενώ κάνουν κόλαση τη ζωή των συγκατοίκων του πλανήτη μας.
Για μας τους πολίτες, τα φιλοζωικά σωματεία, τις διάφορες ομάδες που αγωνιζόμαστε για την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, η 4η Οκτωβρίου δεν είναι μια επετειακή ημέρα, αλλά μια ημέρα προβληματισμού, σκέψεων, αποφάσεων, αγώνα για τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη μας.
Από μόνοι μας αντλούμε το δικαίωμα να κοιτάμε αφ΄ υψηλού τον υπόλοιπο κόσμο και από όλη αυτή την μαγεία , που λέγεται ζωή να σεβόμαστε συνήθως μόνο την ανθρώπινη.
Ο πόνος, η αγωνία, ο φόβος, η χαρά, η πείνα, η δίψα είναι συναισθήματα που βιώνονται με παρόμοιο τρόπο και από τους ανθρώπους και από τα ζώα.
Θεωρούμε απαραίτητη την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων, παλεύουμε να σταματήσει η με κάθε τρόπο εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο, αγωνιζόμαστε να σταματήσει η κάθε είδους κακοποίησή τους.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, συμμετέχει στην συγκέντρωση της 4ης Οκτωβρίου, στις 11 η ώρα το πρωί έξω από την Βουλή , κατά την διάρκεια της οποίας θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρό της, στο οποίο θα επισημαίνεται ο συνεχής αγώνας μας για :
Μια χώρα χωρίς αδέσποτα ζώα.
Μια χώρα χωρίς «θεάματα διασκέδασης» και « βίαια σπορ» που βασίζονται στην αιχμαλωσία, τον θάνατο και την κακοποίηση ζώων.
Μια χώρα χωρίς βιοτεχνίες κόκκινης γούνας.
Μια χώρα που θα σέβεται τις συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής των παραγωγικών ζώων.
Μια χώρα που δεν θα χρησιμοποιεί για τις διάφορες επιστημονικές έρευνες πειραματόζωα.
Για μια χώρα με μια άλλη αντίληψη, νοοτροπία και πολιτισμό για την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου