Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Λ. Τσαβδαρίδης: «Δεν μπορεί να περιμένει άλλο ο Δήμος Βέροιας την επόμενη μέρα!»


Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της Ημαθίας είχε χθες Πέμπτη ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Οι συναντήσεις αυτές, που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, δεν έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό. Καθώς στόχος του υποψήφιου Δημάρχου είναι να βρεθεί κοντά σ’ όλο τον τεχνικό κόσμο και να ακούσει, από πρώτο χέρι, την άποψη των ειδικών τεχνικών επιστημόνων για τα καυτά θέματα που απασχολούν το Δήμο Βέροιας (κυκλοφοριακό-στάθμευση, διαχείριση απορριμμάτων, θέματα πολεοδομικά, αξιοποίηση φυσικού περιβάλλοντος, θέματα ανάπτυξης γενικότερα κ.λ.π.) και στα οποία οι τεχνικοί, με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μπορούν να προτείνουν λύσεις, τις οποίες και άκουσε.
Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Ημαθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ν. Ημαθίας, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με μέλη των διοικήσεων, ενώ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων κ. Μεταξά Βασιλείου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του προσβλέπει στον συμβουλευτικό ρόλο των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου του νομού, ως κατ’ εξοχήν συμβούλους της δημοτικής αρχής, θεωρώντας την συμβολή τους καθοριστική στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.
Ενώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί κοντά σε συλλόγους που με την ενασχόλησή τους μπορούν να προσφέρουν και κοινωνικό έργο, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ν. Ημαθίας, ένα σύλλογο που μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο συνεργάτη του Δήμου Βέροιας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών – και όχι μόνο.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος συναντήθηκε, επίσης, με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της αγοράς και προτάθηκαν λύσεις εκ μέρους της διοίκησης. Λύσεις στη βάση της φιλοσοφίας του συνδυασμού «Νέος Δήμος-Νέα Αρχή»: ο Δήμος Βέροιας δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από την κεντρική εξουσία, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, μέσα από ένα ενοποιημένο σχέδιο δράσης που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη επ’ ωφελεία των πολιτών και του εμπορικού κόσμου της Βέροιας.
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε ότι θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις, προκειμένου να τις συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του συνδυασμού που θα καταθέσει. Αλλά και να είναι έτοιμος ο ίδιος και ο συνδυασμός την επόμενη μέρα, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους στο Δήμο Βέροιας, να δώσουν λύσεις.
«Δεν μπορεί να περιμένει άλλο ο Δήμος Βέροιας την επόμενη μέρα! Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν πρέπει να χαθεί και άλλος χρόνος, ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου