Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Βιογραφικό Μαρίας Καρυδά - Μυλωνά Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας με την Δημοτική Ανανέωση του Τάσου Καραμπατζού( Εκλογική Περιφέρεια Νάουσας)


Η Μαρία Καρυδά - Μυλωνά γεννήθηκε στη Νάουσα το 1954.
Είναι κόρη του Χρήστου και της Θωμαής Καρυδά και σύζυγος του Ιωάννη Μυλωνά, τ. υπαλλήλου της ΔΕΥΑΝ. Γιος της είναι ο Θανάσης Μυλωνάς, δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας Νέο Βήμα.
Φοίτησε στο 5ο Δημοτικό σχολείο και στο εξατάξιο Λάππειο Γυμνάσιο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική Σχολή, Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, από όπου πήρε και το πτυχίο της. Το 1981 διορίστηκε στο δημόσιο και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδικότητα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας επί 26 χρόνια. Δίδαξε στα Σχολεία: 1ο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας, 1ο Ενιαίο Λύκειο Νάουσας και στο Γυμνάσιο Μαρίνας. Την τριετία 1999 έως 2002 αποσπάστηκε στο νεοϊδρυθέν τότε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νάουσας (ΚΠΕ) και συνέβαλε, ως μέλος της πρώτης παιδαγωγικής ομάδας, στην οργάνωση και τη λειτουργία του κέντρου. Ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική της καριέρα το 2007 και αποχώρησε από την Υπηρεσία, αφού διετέλεσε Υποδιευθύντρια του 1ου Λαππείου Γυμνασίου της Νάουσας επί 5 έτη. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής της πορείας παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχει δίπλωμα monitor.
Εκτός από το κύριο εκπαιδευτικό και διοικητικό της έργο έχει εκπονήσει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έχει διοργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, υλοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων σε συνεργασία με πολλές χώρες της Ε.Ε., όπως Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Εσθονία, Φινλανδία. Είναι μέλος της ΠΕΕΚΠΕ, πολλών συλλόγων της πόλης μας, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Αράπιτσα» και μέλος του Δ.Σ. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Νάουσας από το 1992, οπότε και συστήθηκε η επιτροπή. Ως μέλος αυτής της επιτροπής συνεργάστηκε με πολλές Δημοτικές Αρχές και συνέβαλε στη δημιουργία του δικτύου των αδελφοποιημένων με τη Νάουσα πόλεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήρε μέρος σε πολλές συναντήσεις Δημάρχων αδελφοποιημένων πόλεων, καθώς και σε σεμινάρια και συναντήσεις μονιτέρ και νέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής, της οποίας οι δράσεις συνεχίζονται. Το 2006 εξελέγη δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ανανέωσης του Τάσου Καραμπατζού. Τη 2ετία 2007 -2008 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δ. Δ. του Δήμου Νάουσας «Μέριμνα παιδιού, νεολαίας και οικογένειας» Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΟΝ από το 2007. Εκπροσωπώντας το Δήμο Νάουσας συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών του Νομού Ημαθίας «Πρόσβαση». Το 2009 ανέλαβε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ Νάουσας, θέση την οποία κατέχει και σήμερα. Στο ενεργητικό της συγκαταλέγεται και η δημιουργία του 3ου παραρτήματος του ΚΑΠΗ στο Δ.Δ. Στενημάχου.
Από το 2008 έως σήμερα είναι Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάουσας.
Από αυτή τη θέση συνέβαλε στο σχεδιασμό, προγραμματισμό, εκπόνηση και υλοποίηση όλων των έργων και μελετών της Δημοτικής Αρχής στην Πόλη της Νάουσας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου