Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τσαβδαρίδης: Το «Βοήθεια στο σπίτι» θα συνεχιστεί


Την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον μετέφεραν στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη εργαζόμενοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» από τους Δήμους Βέροιας, Βεργίνας, Αποστόλου Παύλου και Μακεδονίδος, σε συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Βέροιας. Η αγωνία τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι στις 31-12-2010 λήγει η σύμβαση εργασίας τους και ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η συνέχεια και η χρηματοδότηση του προγράμματος.
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δεσμεύτηκε, στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος Βέροιας, να εξακολουθήσει να υφίσταται η συγκεκριμένη δομή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ανεξάρτητα από το εάν θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ή από πόρους του νέου Δήμου Βέροιας.
«Το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ πρέπει να συνεχιστεί. Αφενός διότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους, πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται. Και αφετέρου διότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα απ’ αυτό το πρόγραμμα άνθρωποι που τις έχουν ανάγκη, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, και κυρίως να μπορούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι να δέχονται δωρεάν υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν», τόνισε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι παρών και αλληλέγγυος οπουδήποτε χρειαστεί, στη διεκδίκησή τους για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου