Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» από τους Δήμους που συνενώνονται με το Δήμο Βέροιας στη Δήμαρχο Βέροιας.


Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι από τους Δήμους που συνενώνονται με το Δήμο Βέροιας επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον των προγραμμάτων αυτών μετά και από τις πρόσφατες ανησυχητικές τηλεοπτικές δηλώσεις (τοπικής εμβέλειας) για ιδιωτικοποίησή τους.
Η Δήμαρχος Βέροιας για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε τη θέση της στο θέμα αυτό επαναλαμβάνοντας ότι: «Οι δημοτικές επιχειρήσεις με την όποια μορφή τους, είτε κοινωφελείς, είτε ΑΕ, είτε ΔΕΥΑ, αποτελούν για εμάς ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο εργαλείο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών μας επιλογών σε κρίσιμους τομείς όπως η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, η παιδεία το περιβάλλον, το νερό κλπ.
Για το λόγο αυτό είναι ρητή η δέσμευσή μας ότι όχι μόνο στηρίζουμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά προωθούμε και την αναβάθμισή τους, ώστε να επιτελέσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που για εμάς θα έχουν στα πλαίσια του νέου Δήμου.
Από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», δεν θα θιγεί κανένα από τα δικαιώματα των εργαζομένων, κανείς δε θα οδηγηθεί στην ανεργία.
Θα σεβαστούμε τις κοινωνικές υποχρεώσεις των εργαζομένων και ο σχεδιασμός μας δεν θα ανατρέψει τον προσωπικό και οικογενειακό σχεδιασμό τους.
Στο σύνολό τους , θα αισθάνονται την ασφάλεια που πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το έργο που τους αναλογεί, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Οι θέσεις μας αυτές αποτελούν και μια δημόσια δέσμευση, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων, όσο και προς το σύνολο των δημοτών, την ανανέωση της πολιτικής εμπιστοσύνης του οποίου επιζητούμε.».
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στη Δήμαρχο με αγωνία και το θέμα της αμοιβής τους, αφού ορισμένοι όπως στο Δήμο Απ. Παύλου είναι απλήρωτοι. Η Δήμαρχος εξέφρασε τη έκπληξή της διότι για τα προγράμματα αυτά οι Δήμοι έχουν εισπράξει χρήματα από το ΕΣΠΑ. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι ο Δήμος Βέροιας πριν, αλλά και μετά τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, κατέβαλε κανονικά τις αμοιβές των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου