Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ



Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, Αγιασμός από το Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα και τελετή υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε. για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων , ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Νάουσας κ. Χρήστος Μακρής εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, απόφοιτοι, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου και αρκετός κόσμος. Στη σύντομη ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζηευαγγέλου Μαρούλα καλωσόρισε όλους αυτούς που με την επιλογή και τη συμμετοχή τους στο Σ.Δ.Ε. αρνήθηκαν ως στάση ζωής την παραίτηση και απαίτησαν για λογαριασμό τους ένα καλύτερο αύριο. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας φοιτούν από φέτος 120 συνολικά άτομα, πράγμα που αποδεικνύει τη σημασία του θεσμού των Σ.Δ.Ε. και την ανταπόκριση του στο νομό Ημαθίας. Οι απόφοιτοί μας όπως χαρακτηριστικά είπε μπορούν και να συνεχίσουν εφόσον το επιθυμούν τις σπουδές τους αλλά και να διεκδικήσουν άμεσα θέσεις εργασίας σε επαγγελματικούς τομείς στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων. Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της νομαρχιακής και δημοτικής αρχής τους ευχαρίστησε και τόνισε: «Η λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου αποτελεί δείκτη πολιτισμού για μια κοινωνία. Σας καλούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε το σχολείο». Σε ότι αφορά τους στόχους του Σ.Δ.Ε. υπογράμμισε: «Οι στόχοι των 2 πρώτων χρόνων γίνονται στόχοι και της φετινής χρονιάς: θέλουμε σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, σχολείο σύγχρονο που θα δίνει έμφαση σε νέες τεχνολογίες, θα μορφώνει αλλά και θα ψυχαγωγεί. Σχολείο που θα εξασφαλίζει υποστηρικτικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τη μάθηση. Σχολείο που θα προσφέρει γνώσεις μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργίας». Ο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την επιλογή τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η γνώση είναι απαραίτητη σήμερα και είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζουμε στη ζωή μας το «γηράσκω αεί διδασκόμενος».
Ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Τόλκας Άγγελος έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευόμενους που παρά το ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι και οικογενειάρχες διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη δια βίου μάθηση στην οποία το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλη σημασία.
Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός ευχήθηκε καλή πρόοδο στους εκπαιδευόμενους και τόνισε ότι ο δήμος είναι πάντα αρωγός και στηρίζει τις προσπάθειες του σχολείου.
Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν απολυτήριοι τίτλοι στους αποφοίτους των τμημάτων της Νάουσας και της Βέροιας.
Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας
Χατζηευαγγέλου Μαρούλα Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου