Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ



Εγκαινιάστηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου παρά την ασταμάτητη βροχή το εκλογικό κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού την Δευτέρα. Ο Τάσος Καραμπατζός στην ομιλία του τόνισε τα εξής:
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Απόψε η ΚΑΡΔΙΑ της Νάουσας, των Ανθεμίων και της Ειρηνούπολης χτυπά ΕΔΩ.
Με αυτή τη συγκλονιστική, την ανεπανάληπτη παρουσία σας (παρά την καιρικές συνθήκες, τη βροχή) στέλνετε το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το μήνυμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.
Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Απόψε, εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο στη Νάουσα και μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ, με όλους τους πολίτες, έχοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα τους νέους, τα παιδιά μας.
Αυτόν τον αγώνα η παράταξή μας, η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» που ανανεώνεται συνεχώς, τον δίνει παντού, σε όλο το νέο διευρυμένο δήμο με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, και με ΣΥΝΕΠΕΙΑ στις αδιαπραγμάτευτες αξίες μας:
Το ΗΘΟΣ, η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Τόσο οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, όσο και εγώ, παίρνουμε ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, απ’ όλους εσάς. Αυτή η δύναμη είναι, που εμπνέει την αγάπη μας για τον ευλογημένο τόπο μας. Αυτή η αγάπη είναι που καθοδηγεί το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ:
«ΤΗ ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ»
Με το τρίπτυχο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, υπηρετούμε τους πολίτες ακούραστα με όλες μας τις δυνάμεις.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ενώνει το λαό.
Ενώνει τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, κομματικούς ή ιδεολογικούς αποκλεισμούς. Για μας, πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος μας.
Φίλες και φίλοι,
Πριν από 15 ημέρες, στο «Κιόσκι», παρουσιάσαμε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
Το ψηφοδέλτιο μας είναι καθαρά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
Με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στην αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία, στον επαγγελματικό τους χώρο. Με άνδρες, γυναίκες, νέες και νέους από τα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη, τη Νάουσα, που δίνουν νέα πνοή και φρεσκάδα.
Με τις ιδέες τους και τη διάθεσή τους να προσφέρουν ανιδιοτελώς στα κοινά, δίνουν δύναμη και προοπτική στη νέα μας αυτοδιοικητική πορεία, στο νέο «Καλλικρατικό Δήμο».
Διακηρύξαμε (στο Κιόσκι) τις αρχές και τις πολιτικές μας θέσεις. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας για τη νέα τετραετία 2011-2014, το οποίο ξεκινώντας από σήμερα, θα δοθεί σε όλους τους συμπολίτες μας.
Είναι πρόγραμμα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό τεκμηριωμένο, και υλοποιήσιμο. Για πρώτη φορά μάλιστα, γίνεται και κοστολόγηση.
Ξέρουμε πώς και από πού θα αντλήσουμε τους πόρους για τα έργα που προτείνουμε.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ -
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ»
Η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» φέρνει μια νέα πραγματικότητα στην Αυτοδιοίκηση. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, έχουμε τη ΘΕΛΗΣΗ, έχουμε την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και με τη στήριξη των συμπολιτών μας, θα δώσουμε τον αγώνα για να πετύχει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Γνωρίζουμε, όμως και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε το πρώτο μεταβατικό διάστημα. Οι αλλαγές θα είναι μεγάλες.
Είμαστε όμως προετοιμασμένοι να τις υλοποιήσουμε. Έχουμε καθορίσει τα πρώτα αναγκαία βήματα, που πρέπει να γίνουν στη διοίκηση και την οργάνωση του νέου Δήμου μας από το Γενάρη μέχρι τον Απρίλη του 2011, τις «πρώτες 100 μέρες της νέας Διοίκησης».
Στο Επίκεντρο της μεταρρυθμιστικής μας προσπάθειας είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ και στόχος της, η ΑΜΕΣΗ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ εξυπηρέτησή του, η διασφάλιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ σε όλες τις αποφάσεις του Δήμου.
Σύνθημά μας είναι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

«Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»
Από το 2003, όταν για πρώτη φορά μας εμπιστεύθηκε ο λαός τη διοίκηση του δήμου, δεσμευθήκαμε να τον υπηρετήσουμε υπεύθυνα και με συνέπεια.
Δεσμευθήκαμε να υλοποιήσουμε έργα, που για δεκαετίες ήταν όνειρο των Ναουσαίων. Οκτώ χρόνια μετά, τα έργα αυτά είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Είναι έργα ΟΡΟΣΗΜΑ, που τα χαίρονται οι συμπολίτες μας και αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτά. Είναι περιουσία που ανήκει σ’ όλο το λαό του Νέου Δήμου μας.
Το έργο που υλοποιήσαμε τα οκτώ χρόνια ξεπερνά τα 53 εκ ευρώ. Και είναι έργο που το αναγνωρίζουν και το εκτιμούν οι συμπολίτες μας. Σίγουρα δεν τα κάναμε όλα και δεν γίνονται όλα. Αυτή η αναγνώριση, δικαιώνει τους κόπους και τους αγώνες μας, αλλά μας δίνει και τη δύναμη για να συνεχίσουμε και πάλι μαζί.
Να συνεχίσουμε ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τον αγώνα μας, στο ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Με γνωρίζετε. Μιλάω πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας, τη γλώσσα της ειλικρίνειας.
Αυτά τα οκτώ χρόνια κάναμε και λάθη, για τα οποία αναλαμβάνω πρώτος την ευθύνη. Δεν είμαι τέλειος. Ούτε διεκδικώ το ΑΠΟΛΥΤΟ και το αλάθητο, ή ότι τα ξέρω όλα. Από το 2003, μέχρι σήμερα πήραμε χιλιάδες αποφάσεις, για μεγάλα και μικρά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου και την καθημερινότητα του πολίτη.
Ίσως να πίκρανα ή άθελά μου να δυσαρέστησα κάποιους. Συγκρούστηκα με νοοτροπίες και ανθρώπους που ήθελαν να τακτοποιήσουν τον δικό τους άνθρωπο ή το προσωπικό τους συμφέρον. Πάνω απ’ όλα, έβαλα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

«ΤΟ ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Προσπάθησα ως Δήμαρχος να ασκώ τα καθήκοντα μου υπεύθυνα, υπερασπίζοντας την ισονομία και το δίκαιο. Η πόρτα του Δημάρχου ήταν πάντα ανοικτή σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Και έτσι θα είναι από δώ και πέρα.
Άφησα το δικηγορικό μου γραφείο και έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας το δήμο ανιδιοτελώς. Δεν με ενδιαφέρει το προσωπικό όφελος, ούτε να γίνω πλούσιος.
Θα το πω και πάλι (αυτό που είπε ο Ισοκράτης): «Απ’ την πολιτική πρέπει να φεύγεις όχι πιο πλούσιος αλλά πιο τιμημένος». Το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» το ανακοίνωσα δημόσια. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Η μεγάλη μου ανεκτίμητη περιουσία, είναι η ΕΚΤΙΜΗΣΗ και η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ όλων σας.

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»
Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας. Σεβόμαστε και συναισθανόμαστε τα προβλήματα των συμπολιτών μας, και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων: των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων. Κι εμείς δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Η Νάουσα και η περιοχή της, βιώνει έντονα τις αρνητικές συνέπειες της αποβιομηχάνισης, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘90 και δυστυχώς δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που το κληρονομήσαμε.
«Ο χρυσός κύκλος της Κλωστοϋφαντουργίας έκλεισε», όπως μού είχε πεί ο αείμνηστος Χρήστος Λαναράς, όταν συζητούσαμε για τη μεγάλη δωρεά που πρόσφερε στο Δήμο, το Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους.
Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μείναμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια.
Στρατηγική επιλογή μας είναι: ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ και η ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ της τοπικής οικονομίας, αξιοποιώντας το φυσικό πλούτο και τις δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή, για να αναστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία με μία νέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ τα επόμενα δύσκολα χρόνια.
Θέλω από το βήμα αυτό, απόψε, να στείλω σε όλους μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ για το ΜΕΛΛΟΝ του τόπου μας. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε ευχολόγιο. Δεν μ’ αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις. Και έτσι θα πορευτούμε όλοι στην παράταξή μας, χωρίς να τάζουμε θέσεις δουλειάς ή έργα που δεν μπορούν να γίνουν.

«ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Υπάρχουν ΤΡΕΙΣ πολύ σημαντικές θετικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, οι οποίες δημιουργούν νέες προοπτικές για το παρόν και το μέλλον του τόπου και του νέου Δήμου μας. Εξελίξεις που είναι επίκαιρες, αφού και οι τρεις έγιναν το 2010, και ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούνιο.
Πρώτα, είναι η δημιουργία του νέου μεγάλου «Καλλικρατικού» δήμου μας, που από τον Ιούνιο με το Νόμο 3852, ένωσε τα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη και τη Νάουσα. Η σημασία του είναι τεράστια, γιατί ανοίγει τον ορίζοντα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. Ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής, αλλά δημιουργεί και τον αναγκαίο όρο για να προχωρήσουμε με οργάνωση και αποφασιστικότητα στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ μας, για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το νέο Δήμο, προς όφελος των δημοτών μας. Ο νέος Δήμος, αποτελεί κορυφαία ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, για την οποία αγωνιστήκαμε με ΣΘΕΝΟΣ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. Δεν λογάριασα το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόστος, γιατί πάνω από όλα με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το ΜΕΛΛΟΝ του τόπου. Η συνένωση λοιπόν της Επαρχίας Νάουσας, έγινε πράξη. Και είναι ιστορική η ευθύνη της παράταξής μας να θέσει τα θεμέλια του νέου δήμου. Γιατί ξέρουμε και μπορούμε.
Δεύτερο, είναι η θεσμοθέτηση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΕΡΜΙΟ». Το Όραμά μας για τη συνεργασία των δήμων του Βερμίου, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2008 εδώ στη Νάουσα, έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα. Από τον Αύγουστο με Υπουργική Απόφαση είναι νόμος του Κράτους. Ανοίγεται έτσι ο αναπτυξιακός ορίζοντας της περιοχής και προς τα ΔΥΤΙΚΑ. Κι αυτό αποτελούσε όνειρο από τη δεκαετία του ’60.
Εμείς το κάναμε πλέον, πράξη. Από το συνολικό προϋπολογισμό των 198,6 εκ. ευρώ, του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βερμίου, εξασφαλίσαμε για τα επόμενα χρόνια 51 εκ. ευρώ στο ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. Τα κονδύλια αυτού του Προγράμματος, θα δοθούν για την υλοποίηση χρήσιμων έργων σε όλο το Δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση σε ΔΡΑΣΕΙΣ για την ενίσχυση της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και τη δημιουργία ΝΕΩΝ θέσεων εργασίας, αλλά και την κατασκευή φραγμάτων, ταμιευτήρων νερού, αγροτουρισμού κλπ.
Τρίτο, είναι το «ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ», όπως έχω χαρακτηρίσει τον οδικό άξονα «Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα». Την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη), βρέθηκε τελικά η λύση-συμβιβασμός δημοσίου-ιδιωτών και σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν. Για το ζήτημα αυτό από τον Μάιο του 2007, αναλάβαμε πολιτικές πρωτοβουλίες. Αναδείξαμε την τεράστια σημασία που είχε για την περιοχή μας, και πιέσαμε την Κεντρική Διοίκηση, την Κυβέρνηση. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για να μην χαθεί το έργο. Μάλιστα, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχα αναφερθεί σε υπέρογκες τιμές αποζημιώσεων, απειλήθηκα με παραπομπή στον Εισαγγελία. Δεν λύγισα όμως. Έπρεπε να συγκρουστώ και συγκρούστηκα με ό,τι σταματούσε το έργο. Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις (Σεπτέμβριος 2009, κόμβος Μονοσπίτων), δώσαμε κοινό αγώνα με τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού, τους φορείς, με όλους τους πολίτες και αυτός ο αγώνας δικαιώθηκε. Η ολοκλήρωση του δρόμου, και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, συντομεύοντας την απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Συμπολίτισσες, συμπολίτες από τα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη τη Νάουσα.

«Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ»
Αυτές οι τρεις, τεράστιας σημασίας εξελίξεις έχουν βαθιά χαραγμένη τη σφραγίδα του Δήμου Νάουσας και αλλάζουν τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ του νέου διευρυμένου Δήμου μας. Η περιοχή μας γίνεται το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Τα χρόνια που έρχονται, η Νέα Νάουσα θα είναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΟΧΙ κομπάρσος των ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Αυτό, γιατί ο τόπος μας διαθέτει:
• ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε με προστασία του περιβάλλοντος, και βιώσιμα-αναπτυξιακά έργα, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθύνσεις της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένες δράσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ήλιος, αέρας, νερό), τώρα που ο Νόμος δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα στους Δήμους, και η Νάουσα διαθέτει μεγάλη περιουσία (βουνό κλπ.)
Πριν από περίπου δύο αιώνες, όταν ξεκίνησε η ακμή της νηματουργίας και η Νάουσα έφερε το προσωνύμιο το «Μάντσεστερ των Βαλκανίων», τα άφθονα νερά της Αράπιτσας ήταν ο «ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ» που κινούσε τα εργοστάσια όπου εργάστηκαν γενιές Ναουσαίων. Σήμερα, στον 21ο αιώνα, το νερό μπορεί να γίνει η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ» της αναπτυξιακής πορείας, κάνοντας εφικτό το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: Για τη ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ - ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ / ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, και την εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν σε έργα ωφέλιμα.
• Διαθέτουμε επίσης ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, τα αγροτικά προϊόντα, η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή.
Με τις νέες αρμοδιότητες, που μεταφέρονται από τη Νομαρχία στο Δήμο, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ σε συνεργασία με τους δραστήριους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής, να υλοποιήσουμε δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση των άριστων προϊόντων μας προς όφελος των αγροτών. Θα πρέπει να θέσουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό προς τους ροδακινοπαραγωγούς συμπήρυνου και τους υπεύθυνους τους γνωρίζουμε πολύ καλά.
• ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ παγκόσμιας ιστορικής σημασίας. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να τα αναδείξουμε στο νέο Δήμο μας, δημιουργώντας το «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΙΕΖΑΣ», με στόχο να αναπτύξουμε ένα νέο και ολοκληρωμένο διεθνή τουριστικό προορισμό, που θα προβάλλει την ιστορία της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο.
• ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ: Στα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη, τη Νάουσα, υπάρχουν αξιόλογοι, εργατικοί και δημιουργικοί συμπολίτες μας. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να τους αξιοποιήσουμε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και με ΜΟΝΟ κριτήριο τις ικανότητες και τη διάθεσή τους να προσφέρουν στον τόπο.

«ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ-ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ»
Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι,
Διανύουμε την προεκλογική περίοδο. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η πορεία προς τις κρίσιμες εκλογές της 7ης του Νοέμβρη. Θέλω από το βήμα αυτό να τονίσω και να στείλω το μήνυμα ότι: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
Ο μόνος μας ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Είναι τα καθημερινά προβλήματα και οι αγωνίες των πολιτών του νέου διευρυμένου δήμου μας. Είναι προβλήματα, που δεν έχουν ούτε ΧΡΩΜΑ, ούτε ΚΟΜΜΑ, και για να τα αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΔΙΑΛΟΓΟ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλους. Αυτό το όλους Παρ’ όλο που κατηγορήθηκα άδικα, και μάλιστα από ανθρώπους που βοήθησα και ανέδειξα και το γνωρίζετε, το εννοώ. Μπροστά στο καλό του τόπου, αφήνω τις όποιες προσωπικές μου πικρίες και προχωρώ μπροστά. Θέλω επίσης να τονίσω / γιατί πραγματικά έτσι το νιώθω / ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ.

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΤΙΜΑ, ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ»
Θα είναι η ΝΙΚΗ της ΕΛΠΙΔΑΣ για το μέλλον του νέου διευρυμένου δήμου μας.
Οι συνεργάτες μου - υποψήφιοι της «Δημοτικής Ανανέωσης» όλα παιδιά δικά σας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας, κάθε μέρα σε όλο το νέο δήμο ΕΝΤΙΜΑ, με ΗΘΟΣ και με ΣΕΒΑΣΜΟ στους συμπολίτες μας.
Θα προσπαθήσουμε πάντα για το μέγιστο αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στο αξίωμα: «Καλύτερα μια πιθαμή έργο παρά έναν τόνο θεωρία». Ήθελα να εφιστήσω την προσοχή όλων μας γιατί αυτές τις μέρες, ορισμένοι υπόσχονται τα πάντα. Ο Κλεμανσώ έλεγε: «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το ψάρεμα»
Εμείς:
Δεν μοιράζουμε εύκολες και ψεύτικες υποσχέσεις
Δεν τάζουμε τα πάντα σε όλους.
Δεν εκμεταλλευόμαστε τις αγωνίες και τον πόνο συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη στιγμή.
Δεν θα προκαλέσουμε και ούτε θα απαντήσουμε σε προκλήσεις ή ύβρεις.
Στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» έχουμε ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Και υπηρετούμε αυτό που είχε πει κάποτε ο Ηρόδοτος για τους Έλληνες: «Να είμαστε μετριόφρονες στην περηφάνια μας και περήφανοι για τη μετριοφροσύνη μας»
Έχουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ, για το πώς θα διοικήσουμε το νέο δήμο, από 1/1/2011. ΔΥΝΑΜΗ είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ μας, η ΓΝΩΣΗ, η ΘΕΛΗΣΗ να εργαστούμε με όλη μας την ψυχή και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στον τόπο. ΕΓΓΥΗΣΗ είναι το ΕΡΓΟ μας.
Συμπολίτισσες, συμπολίτες.
Παντού από κάθε γειτονιά, από κάθε κοινότητα, ένα είναι το μήνυμα: Ο αγώνας μας θα είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.
Στις 7 Νοέμβρη, σφραγίζουμε τη ΝΕΑ ΝΙΚΗ,
Στις 7 Νοέμβρη, ο λαός ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ την εμπιστοσύνη του στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»
Στις 7 Νοέμβρη, ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Στις 7 Νοέμβρη τα ΑΝΘΕΜΙΑ, η ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ η ΝΑΟΥΣΑ με ΕΝΟΤΗΤΑ δίνουν ΠΝΟΗ στο ΝΕΟ ΔΗΜΟ.
ΜΑΖΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ, βάζουμε τα θεμέλια του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ένα δήμο ΜΕΓΑΛΟ, ΙΣΧΥΡΟ, ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ που αξίζει στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, στα παιδιά μας. ΕΜΠΡΟΣ, για το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ. ΕΜΠΡΟΣ, για τη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ. ΕΜΠΡΟΣ, για το ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ, τη ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ
Μέσα από την καρδιά μου ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου